پنيرهاي قديمي مانند پنير پارمزان يا بلوچيز يا مقدار بسيار کمي لاکتوز دارند يا اينکه اصلا از لاکتوز در آنها خبري نيست بنابراين از افرادي که به لاکتوز حساسيت دارند و از لبنيات فراري هستند همچنان ميتوانند از پنيرهاي قديمي استفاده کنند اگرچه امروزه شيرهاي بدون لاکتوز که حاوي شکر و شيرين مزه هستند بهراحتي در بازار پيدا ميشود و اين دردسر را براي آنها حل کرده است.
با همه اين تفاسير همه پنيرهاي طبيعي ميزان بسيار کمي لاکتوز دارند. در واقع در فرايند تهيه پنير بيشتر لاکتوز موجود در مواد لبني که پنير از آن به دست ميآيد از بين ميرود بنابراين نبايد در اين زمينه مشکل جدي وجود داشته باشد.