-
نویسندهنوشتهها
-
۲۴ دی، ۱۳۸۹ در ۰۹:۵۲ #69706azyمشارکت کننده
انگور یک ماده غذایی پرانرژی است، علت شیرینی انگور محتوای قند بالای آن است. حدود 12 تا 15 درصد انرژی آن حاصل از قندهای گلوکز و فروکتوز است. جالب است بدانید که قند انگور سبب افزایش تدریجی و به آهستگی قند خون می شود و به اصطلاح دارای «شاخص گلیسمیک» پایینی است و بنابراین نگرانی افراد دیابتی در مورد مصرف انگور صحیح نیست و در واقع افراد دیابتی هم می توانند انگور مصرف کنند. البته مقدار مصرف آن باید کنترل شده و مطابق با توصیه های متخصص تغذیه ای باشد که کل رژیم غذایی آنها را تنظیم می کند. اسیدهای آلی انگور به تصفیه خون و شادابی و تندرستی انسان کمک می کنند. گفته شده است که در صورت دسترسی به انگور هر روز از آن مصرف کنید و در غیر این صورت از مشتقات آن یعنی کشمش، غوره و آب غوره استفاده نمایید. زیرا انگور میوه ای ضدعفونی کننده است. امروزه در طب درمان های طبیعی از این میوه در درمان یبوست، عوارض روماتیسم، کم خونی و حتی پیشگیری از سرطان استفاده می شود.
افرادی که در دوره نقاهت یک بیماری هستند و یا ضعف عمومی بدن دارند و در نتیجه قدرت دفاعی بدن آنها کم شده است، باید سعی کنند از انگور، هویج، سیب و هلو به مقدار زیاد استفاده کنند. البته می توانند این میوه ها را با هم در آب میوه گیری ریخته و آب میوه حاصله را در طول روز مصرف نمایند.
خوب است بدانید که انگور پتاسیم زیادی دارد که به جبران ضعف بدن کمک می کند. این نکته را هم بدانید که با خوردن انگور تازه، عوارض یبوست که شامل بی اشتهایی، نفخ، سردرد، تشنگی مفرط و بدبویی دهان است، برطرف می شود.چه مقدار مصرف کنیم؟
یک خوشه کوچک انگور تأمین کننده ویتامین ها و مواد معدنی بوده و منبعی غنی از مواد مغذی گیاهی آنتی اکسیدان از قبیل الاژیک اسید است. مصرف منظم چندین بار در هفته به کاهش خطر سرطان ناشی از آلودگی هوا کمک می کند.خرید و نگهداری:
انواعی از انگور که دارای شاخه های سالم و حبه های بدون خرابی و له شدگی هستند را انتخاب کنید. انگور سبز باید رنگ متمایل به زرد و انگور سیاه بایستی رنگ تیره داشته باشند. انگور را برای چندین روز می توان در یخچال نگهداری کرد.طرز مصرف:
انگور را درون آب غوطه ور نموده و پس از مدتی کاملاً شستشو داده و خشک نمایید. به عنوان عصرانه یک میوه لذیذ و گوارا خواهد بود و همراه نان و پنیر یک غذای کامل است.خواص شفابخش انگور:
* مصارف سنتی:
به استناد طب چینی، انگور دارای نمک هایی است که خون را تصفیه نموده و غدد و اندام ها را پاکسازی می کند. پزشکان چینی برای پاکسازی بدن توصیه به درمان ده روزه با انگور می کنند که در آن فقط انگور و آب آن مصرف می گردد. آنها همچنین معتقدند که انگور به بدن انرژی بخشیده و استخوان ها را محکم می کند و مفاصل را تقویت می نماید. در کشورهای غربی انگور جهت درمان روماتیسم و آرتریت و همچنین احتباس مایعات (ادم) و دفع ادرار دردناک تجویز می گردد. برای مشکلات ادراری درازمدت، حدود 200 گرم انگور در روز و در مشکلات بسیار حاد، روزانه 400 گرم انگور توصیه می شود. آب انگور اثرات مطلوبی بر مشکلات کبدی از قبیل هپاتیت و یرقان دارد.سایر فوائد:
ـ سرطان:
انگور حاوی مواد مغذی گیاهی است به نام الاژیک اسید که تحت شرایط آزمایشگاهی برخی مواد ایجادکننده سرطان را قبل از آنکه وارد عمل شده و سبب موتاسیون ژن ها شوند، خنثی می کند. الاژیک اسید قادر به مبارزه علیه مواد سرطان زایی است که در اثر آلودگی های محیطی، گوشت های نمک سوده و کبابی و یا مصرف سیگار ایجاد می شوند.ـ آرتریت روماتوئید:
انگور که سرشار از انواع آنتی اکسیدان ها می باشد، نقش مهمی در درمان آرتریت ایفا می کند. این مواد قادر به متوقف نمودن عملکرد آنزیم های خاصی است که می توانند ماد تشکیل دهنده غضروف و استخوان را تخریب نمایند.ـ فشارخون بالا:
انگور سرشار از پتاسیم است که به کاهش فشارخون کمک می کند. در یک تحقیق، مصرف 5/2 تا 9/3 گرم در روز از پتاسیم سبب کاهش فشارخون در یک گروه مرد مورد مطالعه دچار پرفشاری گشته است. این طور تخمین زده شده است که دریافت منظم روزانه 3/2 تا 1/3 گرم پتاسیم می تواند سبب 25 درصد کاهش در مرگ و میر ناشی از فشارخون بالا گردد.ـ مشکلات روحی و عصبی:
کمبود پتاسیم می تواند منجر به پریشانی ذهنی و افسردگی گردد. سالمندان که مقدار کمتری میوه و سبزیجات مصرف می کنند، به طور خاص در خطر هستند. مصرف انگور یک راه حل ساده و مناسب جهت افزایش دریافت پتاسیم در این گروه سنی است.ـ لاغری و چاقی:
انگور، هم لاغرکننده است و هم چاق کننده، به این ترتیب که اگر انگور را از صبح تا ظهر خالی میل کنید لاغرکننده است و اگر آن را همراه با غذا میل کنید چاق کننده است.ـ چربی خون:
غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضدعفونی کننده بدن هم هست. همچنین اگر با سالاد میل شود، برای لاغر کردن سودمند است.ـ گلودرد:
اگر کشمش را در مدتی طولانی در آب بجوشانند و جوشانده حاصله را مصرف کنند، برای نرم کردن گلو و رفع امراض ریوی مفید است. البته باید توجه کرد که جوشانده کشمش از نظر شرعی اشکال نداشته باشد. برخی فقها قائلند که جوشانده کشمش نیز همانند آب انگور جوشانده شده، حرام است.ـ کم خونی:
انگور و کشمش به دلیل دارا بودن آهن و ویتامین C در درمان و همچنین پیشگیری از کم خونی مفید هستند خصوصا به مادران توصیه می شود انگور را جزء میان وعده های کودکان قرار داده و از زیبایی ظاهر و رنگ های متنوع آن در جذاب نمودن غذا برای کودک خود استفاده کنند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.