بعد از موز، انگور یکی از میوههای پرکالری است که انواع کاملا رسیدهی آن بسیار شیرین و سرشار از قند میباشد. انگور یکی از آن میوههای قدیمی است و بعد از پرتقال پرکشتترین میوهی جهان محسوب میشود.
ارزش غذایی
100 گرم انگور 72 کالری دارد با 81 گرم آب، 17 گرم گلوسید (قند)، 0.7 گرم فیبر، 250 میلیگرم پتاسیم، 18 میلیگرم کلسیم و 20 میلیگرم فسفر.
انگور یعنی ترکیباتی به نام پُلیفنولها. این ترکیبات به خاطر داشتن خواص آنتیاکسیدانی از اهمیت بالایی برخوردارند. پُلیفنولها اکسایش کلسترول بد را کاهش داده و به این ترتیب از مشکل تصلب شرایین (گرفتگی عروق) پیشگیری میکنند. برای همین هم قلبتان سالم میماند. البته انگور خاصیت دیگری هم دارد که به قلب خدمت میکند. اینکه از انباشتگی پلاکتها جلوگیری کرده و به همین دلیل هم خطر لخته شدن خون که منجر به گرفتگی عروق میشود را کاهش میدهد. علاوه بر این ترکیبات پولیفنولی انگور خاصیت ضد التهابی دارند.
اگر میخواهید به این زودیها پیری در خانهتان را نزند نیز انگور را دریابید. به خاطر اینکه همین ترکیبات پولیفنولی اثرات پیری را به تاخیر انداخته و از ابتلا به برخی از سرطانها پیشگیری به عمل میآورد. فروکتوز موجود در این میوه و فیبرهای آن باعث از بین بردن یبوست هم میشود. البته نمیتوان انگور را یک میوهی ملین دانست اما تا حدودی از یبوست جلوگیری میکند. در نهایت اینکه میزان مواد معدنی، ویتامین A و ویتامین B موجود در این میوه از آن یک میوهی کامل و مغذی ساخته است. پس زود به زود خودتان را یک خوشه انگور مهمان کنید! البته افرادی که رودههای حساسی دارند نباید زیاد هستهی انگور بخورند چون در هضم و دفع آن دچار مشکل میشوند.