متخصصان تغذیه و سلامت در یک آزمایش جدید دریافتهاند که تاثیر تمام انواع فرآوردههای لبنی روی رشد بافتهای استخوانی یکسان نیست و هر کدام از این محصولات تاثیر متفاوتی بر استخوانها دارند.
در این مطالعه معلوم شد مصرف شیر و ماست با افزایش میزان تراکم استخوانی (BMA) در ناحیه استخوان لگن توام است در حالی که روی استخوانهای ستون فقرات تاثیری ندارد اما از طرف دیگر مصرف خامه با کاهش عکس میزان تراکم استخوانی مرتبط است. این یافتهها تایید میکنند که همه انواع فرآوردههای لبنی به یک اندازه برای بهبود تقویت استخوانها مفید نیستند.
به گزارش ایسنا، دکتر شیوانی ساهنی، متخصص هندی تبار در انستیتو مطالعات مرتبط با سالمندی آمریکا میگوید: محصولات لبنی چندین ریزمغذی مهم را که برای حفظ سلامت استخوانها مفید هستند، تامین میکنند. اما خامه و فرآوردههای آن مانند بستنی، سطح کمتری از این ریزمغذیهای مهم را دارند و در عوض مقدار چربی و قند آنها بیشتر است به همین دلیل در افزایش میزان تراکم استخوانی چندان مفید نیستند. در این مطالعه معلوم شد روزانه دو تا سه نوبت مصرف شیر و ماست در افزایش میزان تراکم استخوان نقش دارد.
به گزارش شبکه انبیسی، این متخصصان تاکید کردند: انجام مطالعات بیشتر برای بررسی تاثیر مصرف پنیر روی استخوانها که برخی از انواع آن چربی و سدیم زیاد دارند، ضروری است. همچنین آزمایشهای بیشتری باید صورت گیرد تا معلوم شود که کدام دسته از فرآوردههای لبنی تاثیر مهم در کاهش خطر شکستگیهای استخوانی دارند.