گرده زنبور جزو خوردنی هایی است که سرشار از ویتامینها، مواد معدنی، آنزیمها و اسیدهای آمینه است. شامل ترکیبات گیاهی سنتی چین است که مشتمل بر 30 درصد پروتئین، 55 درصد کربوهیدرات، یک تا دو درصد چربی و 3 درصد مواد معدنی و ویتامینهای جزئی است.
غلظت ویتامین سی گرده زنبور، 3 تا 5 درصد است. همچنین در برخی نمونههای گیاهی هم یافت میشود. نوشتههای تبلیغاتی فهرست حدود 100 ویتامین، مواد معدنی، آنزیم، اسیدهای آمینه، آنتیاکسیدان، و سایر اجزا را در گرده زنبور ذکر کردهاند.
مقالههای غیرتخصصی ذکر کردهاند که ورزشکاران میتوانند عملکرد و کارایی خود را با خوردن گرده زنبور افزایش دهند.
مصارف دیگر این گرده شامل مبارزه با آثار پیری، درمان عفونتهای تنفسی، درمان اختلالات غددی، کولیت و یبوست است. مشخص شده که زنهای باردار تغذیه شده با گرده زنبور، نوزادانی با وزن بیشتر هنگام تولد و کاهش نرخ مرگ دارند و این یعنی گرده زنبور یک ماده مغذی پیش از تولد است.
دوز بهینه گرده زنبور معلوم نیست. دوز فرآوردههای قرص که حاوی مقادیر متفاوتی از گرده زنبور هستند نیز متفاوت است. توصیههای کارخانههای سازنده ممکن است در این زمینه مصرفکنندگان را بیشتر راهنمایی کند.
منبع : http://www.salamaneh.com