املت مکزیکی؛ غذایی مناسب برای زخم معده

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #82605
    v.fatoorechi
    مشارکت کننده

    املت مکزیکی غذایی سرشار از ویتامین C، A، D و کلسیم و مقادیر مناسبی فیبر غذایی و آهن است و در تهیه آن از تمام گروه‌های غذایی استفاده می‌شود.

    مواد لازم:
    فلفل دلمه رنگی، نگینی خرد شده نصف پیمانه
    هویج 1 عدد متوسط
    قارچ خرد شده نصف پیمانه
    پیاز خرد شده نصف پیمانه
    تخم‌مرغ کامل 4 عدد
    سفیده تخم مرغ 4 عدد
    شیر یک چهارم پیمانه
    پنیر چدار رنده شده نصف پیمانه
    سس گوجه فرنگی 2 قاشق غذا خوری
    روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری

    طرز تهیه:
    * برای تهیه املت مکزیکی ابتدا هویج را شسته و بگذارید تا کمی آب‌پز شود. سپس آن را نگینی خرد کنید.
    * در یک تابه نچسب 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون بریزید و پیاز را در آن تفت دهید.
    * بعد از این که پیاز کمی سبک شد، سپس قارچ را به آن اضافه کنید و بگذارید کمی تفت بخورد.
    * در آخر فلفل‌ها را نیز اضافه کنید و آن‌را از روی حرارت بردارید.
    * در ظرف مناسب دیگری تخم‌مرغ‌ها، سفیده و شیر و کمی نمک را با هم مخلوط کنید و با همزن خوب بزنید تا کاملاً پف کند.
    * سپس یک تابه نچسب را روی حرارت ملایم بگذارید و یک قاشق باقیمانده از روغن زیتون را در آن بریزید. تخم‌مرغ‌ها را در آن بریزید و در ظرف را ببندید تا یک سمت آن بپزد.
    * سپس آن‌را برش بزنید و به سمت دیگر برگردانید و از مواد حاضر شده و پنیر چدار رنده شده روی یک سمت هر برش بریزید و آن‌را روی خودش تا کنید. سپس در ظرف را حدود 3 دقیقه ببندید تا پنیر آن آب شود. سپس با سس گوجه فرنگی آن‌را تزیین و میل کنید.

    نکات تغذیه‌ای:
    * با احتساب مقادیر فوق، این غذا شامل 4 پرس است که هر پرس 300 کالری انرژی دارد. املت مکزیکی غذایی سرشار از ویتامین C، A، D و کلسیم و مقادیر مناسبی فیبر غذایی و آهن است و در تهیه آن از تمام گروه‌های غذایی استفاده می‌شود.

    * فلفل در میان سبزیجات منبع سرشار بتا کاروتن، ویتامین C و بیوفلاونیدن است که از آنتی‌اکسیدان‌های قوی به شمار می‌آید، در پیشگیری از انواع سرطان‌ها پیشگام هستند و سلول‌های بدن شما را از آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. فلفل دلمه‌ای قرمز رنگ علاوه بر ویتامین C دارای آنتی‌اکسیدانی دیگر نیز هست به نام لیکوپن که در پیشگیری از سرطان پروستات و مثانه موثر است. یکی دیگر از آنتی‌اکسیدان‌های فلفل، کپسایسین نام دارد که سبب کاهش درجه حرارت بدن می‌شود و در کاهش تب موثر است. همین‌طور خواص ضد باکتری و ضدعفونی کننده نیز دارد. کپسایسین با افزایش جریان خون معده سبب افزایش میزان موکوس مخاط معده می‌شود. موکوس در واقع به صورت یک لایه محافظ عمل می‌کند و مانعی در برابر آسیب حاصل از اسید ترشح شده معده برای دیواره آن به وجود می‌آورد.

    در 100 گرم فلفل دلمه‌ای 140 میلی گرم ویتامین C و 175 میلی‌گرم بتاکاروتن وجود دارد. مقادیر فراوان ویتامین C که در فلفل دلمه‌ای سبز رنگ به مراتب بیشتر است، باعث می‌شود درمانی برای سرماخوردگی محسوب شود. استفاده از آن هم علائم سرماخوردگی را کاهش می‌دهد و دوره آن را کوتاه‌تر می‌کند.

    * قارچ با داشتن مقدار قابل توجهی ویتامین D می‌تواند سبب تحکیم استخوان‌ها شود. به ویژه در روزهای سرد زمستان که پوست ما کمتر در معرض نور خورشید است و نمی‌تواند به میزان کافی ویتامین D از نور حیات‌بخش خورشید بسازد، باید ویتامین D از مواد غذایی تأمین شود. ویتامین D سبب می‌شود کلسیم از راه گوارش جذب شود و در استخوان‌ها استفاده و ذخیره گردد. مصرف همزمان قارچ با شیر و پنیر در املت مکزیکی به خوبی شما را به این هدف می‌رساند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.