-
نویسندهنوشتهها
-
۷ خرداد، ۱۳۹۲ در ۰۹:۱۸ #76933
ezamani
مشارکت کننده[align=justify]افزودنی مادهای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه میشود. افزودنیهایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی میشود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه میشوند، اما افزودنیهایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه میشوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار میرود.
بیش از 3 هزار نوع ماده در فرایندهای تولید مواد غذایی استفاده میشود كه همه اینها فقط یك درصد وزن كل فراوردههای غذایی را تشكیل میدهند. معمولترین موادی كه به عنوان افزودنی به كار میروند شامل شكر، نمك، فلفل، خردل، شیره ذرت، اسید سیتریك و جوش شیرین است. افزودنیهای غذایی شامل عوامل رنگی، افزایش قابلیت پذیرش محصول و جذابیت آن، عوامل معطر كننده، افزایش عطر و بو، مواد مغذی، بهبود ارزش تغذیهای، امولسیفایرها، پایدار كنندهها و حجم دهندهها، دادن بافت و غلظت مطلوب هستند.
ایمنی این مواد هنگامی تایید میشود كه در دوزهای بالا به حیوانات آزمایشگاهی خورانده شوند و اثری از سرطان، نقص در زایش، جراحت یا سایر آسیبها در آنها دیده نشود.
در برخی افزودنیها همچون ساخارین، رنگهای مصنوعی، نیترات سدیم، آسه سولفام پتاسیم، BHA وBHT هنگامی كه در مقادیر بالا به حیوانات آزمایشگاهی داده شده، مواردی از سرطان مشاهده شده است.اما مقادیری كه موجب ایجاد خطر برای سلامتی انسان میشود، معمولاً خیلی بیش از مقدار این افزودنیها در مواد غذایی است. بیشتر افزودنیهایی كه خطرناك شمرده میشوند در مقادیر 100 برابر كمتر از آنچه بتوانند خطر ایجاد كنند، به مواد غذایی افزوده میشوند.
مواد غذایی كه تحت عنوان «بدون افزودنی» برچسب خوردهاند، لزوما سالمتر از مواد دیگر نیستند، اختلاف بین دو محصول ممكن است شامل حاوی شكر و نمك بودن یكی و عاری بودن دیگری از اینها باشد كه بهترین راه برای قضاوت درباره ارزش غذایی محصول خواندن دقیق مواد تشكیل دهنده آن است.
[/align] -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.