افزایش مشکلات بیماران کلیوی با مصرف افزودنی های خوراکی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #73272
    Zohre Azimi
    مشارکت کننده

    به منظور مشخص نمودن تاثیرات محدود سازی مصرف غذاهای حاوی افزودنی های صنعتی بر سطح فسفر سرم بیماران کلیوی، محققین 279 بیمار کلیوی که برای طولانی مدت مجبور به استفاده از همودیالیز بوده و فسفر سرم آنها بیش از mg/dl 5/5 بود را مورد بررسی قرار دادند.
    145 نفر از این افراد، تحت آموزش قرار گرفته تا چگونه هنگام خرید مواد غذایی از سوپر مارکت ها و یا رفتن به رستوران های فست فود از خوردن غذاهای حاوی فسفر اضافی پرهیز نمایند. 134 نفر از آنها نیز به زندگی خود به روال قبلی ادامه دادند. سپس تغییرات فسفر سرم در این افراد پس از 3 ماه ارزیابی شد .
    نتایج آزمایشات نشان داد که سطح فسفر سرمی در افراد آموزش دیده که به برچسب های غذایی توجه نموده و از مصرف اینگونه مواد غذایی پرهیز کرده بودند، mg/dl 6 /0 کاهش داشته است.
    با توجه به اینکه در مراحل پیشرفته نارسایی کلیوی، حفظ فسفر سرم در سطح نرمال بسیار حائز اهمیت است. توصیه می شود تا به هنگام خرید به برچسب های غذایی توجه نموده و از مصرف غذاهای فراوری شده مانند سوسیس و کالباس و موادی که حاوی افزودنی های مصنوعی خوراکی هستند اجتناب نمائید.
    منبع :
    JAMA. 2009;301(6):629-635. doi: 10.1001/jama.2009.96
    زهره عظیمی – کارشناس تغذیه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.