-
نویسندهنوشتهها
-
۲۰ آذر، ۱۳۹۲ در ۰۴:۴۴ #80840s.farziمشارکت کننده
اسفناج یك سبزی صددرصد ایرانی است كه اروپاییها برای اولینبار در قرن دهم میلادی با آن آشنا شدهاند. نام اسفناج كه تقریبا در همه زبانها از همین ریشه گرفته شده از واژه «اسپاناخ» گرفته شده است كه در فارسی باستانی به معنای دست سبز است.
این گیاه جادویی به اندازهای پرخاصیت و پرفایده است كه توصیه میشود در صورتی كه مشكل سنگ كلیه و مفاصل ندارید تا سه نوبت در هفته از آن بخورید و از خواص بینظیر آن بهرهمند شوید.
خوراك آدمهای بیاعصاب
اگر آدم عصبی هستید یا دور و برتان كسی هست كه اعصاب درست و حسابی ندارد حتما اسفناج را وارد رژیم غذایی كنید، چون تركیبات موجود در این سبزی برای تقویت اعصاب و آرامبخشی بسیار موثر است.
استخوان پولادین
خام یا پخته تفاوتی ندارد؛ اسفناج دارای مقادیر زیادی كلسیم و ویتامین K است كه برای استحكام و ترمیم استخوانها بسیار موثر است. پس اگر خدای ناكرده دچار شكستگی استخوان شدهاید اسفناج بخورید تا هر چه زودتر بهبود پیدا كنید.
چشم عقاب
معمولا سن كه بالا میرود یكی از اعضایی كه دچار ضعف میشود، چشم است. اما كارتنوئیدهای موجود در اسفناج یكی از موثرترین راهها برای جلوگیری از پیر چشمی، آبمروارید و ضعف بینایی است.
نكات خواندنی درباره اسفناج
اسفناج از خانواده چغندر است.
بدترین روش مصرف اسفناج آبپز كردن آن و بهترین روش تفت دادن آن با كمی روغن است.
اسفناج علاوه بر اینكه به عنوان رنگ خوراكی كاربرد دارد از آن برای تولید رنگهای باكیفیت برای مصارف هنری نیز استفاده میشود.
كشور چین به تنهایی 85درصد اسفناج جهان را تولید میكند.
شخصیت كارتونی ملوان زبل یا پاپای كه با خوردن اسفناج قدرتمند میشد باعث رونق بازار مصرف اسفناج در جهان شده است.
یك پیمانه اسفناج دارای 40كالری است در حالی كه یكچهارم شكلات كیتكت 57 كالری دارد.
اسفناج دارای ماده شیمیایی به نام اگزالات است كه با وجود قرار گرفتن در رده مواد مفید برای بدن اما مصرف بیش از حد آن ممكن است باعث ایجاد سنگ مثانه و كلیه شود، بنابراین برای افراد مبتلا به ورم مفاصل و كلیهها و مثانههای سنگساز مناسب نیست.
نام اسفناج در گذشتههای نهچندان دور در كشور چین «گیاه ایرانی» بوده است.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.