بسیاری از افراد پس از خوردن صیفیجات یا تخمه آنها، دچار نفخ و دلدرد میشوند. نفخ پس از مصرف صیفیجات به دلیل نوع مواد قندی موجود در آنها اتفاق میافتد. بخش قابلتوجهی از صیفیجات را قند فروکتوز تشکیل میدهد و اگر مقدار زیادی هندوانه، طالبی، خربزه و سایر خوراکیهای حاوی قند فروکتوز را مصرف کنید، مقدار زیادی از این قند وارد بدنتان میشود.
البته ناگفته نماند که خربزه، نمیتواند به خودی خود باعث ابتلا به سرماخوردگی
شود و فقط اگر زمینه بروز بیماری در فردی وجود داشته باشد، خوردن آن میتواند باعث جلو انداختن یا تشدید علایم بیماری شود
عمل جذب قند فروکتوز در دستگاه گوارش برخلاف قند گلوکز به کندی صورت میگیرد و چون فرصت کافی برای جذب این قند در دستگاه گوارش فراهم نمیشود، بخشی از آن به روده بزرگ میرود و در آنجا تخمیر میشود و همین مسئله میتواند زمینه ایجاد نفخ را پس از مصرف فراهم کند.