-
نویسندهنوشتهها
-
۲۴ آذر، ۱۳۹۲ در ۱۰:۵۷ #80915zahra jamshidiمشارکت کننده
يونجه گياهي است علفي و چند ساله كه ارتفاع آن تا يك متر ميرسد برگهاي آن داراي سه برگچه ميباشد برگچههاي نوك تيز، سبز رنگ و بيضي شكل است. داراي بسياري از مواد معدني. ملين. دو برابر اسفناج آهن داردگلهاي يونجه بشكل سبز و برنگ بنفش تيره يا آبي روشن است ميوه يونجه مانند صدف بوده و دانه داخل ميوه مانند لوبيا ولي كوچكتر از آنزمي باشد.يونجه ريشهاي بسيار عميق درد و ريشه آن تا سه متر بداخل زمين نفوذ ميكند و بنابراين منبع ويتامينها و مواد معدني است كه از خاك ميگيرد.يونجه از زمانهاي بسيار قديم در ايران كشت ميشده است و در حدود پنج قرن قبل از ميلاد مسيح از ياران به يونان برده شد و در قرن هفتم بعد از ميلاد به اروپا راه يافت. يونجه در ايران در مناطق مركزي و جنوبي به مقدار بسيار زياد كشت ميشود.زنبور عسل گل يونجه را دوست درد و از آن شهد زيادي بدست ميآورد و تبديل به عسل ميكند.یونجه همچنين داراي منيزيوم ، آهن و مقدار جزئي ارسنيك و سيليس استبنابراين يونجه از نظر مواد غذايي بسيار قوي است و غذاي خوبي براي انسان و حيوانات است.يونجه از نظر طب قديم ايران گرم است. البته تاره آن گرم و تر و خشك شده آن گرم و خشك است.1)يونجه از نظر اينكه داراي بسياري از مواد معدني ميباشد شيره آن براي بچههايي كه در حال رشد هستند و استخوانبندي محكمي ندارند بسيار مفيد است. حتي امروزه پودر اين گياه را در داروخانهها ميفروشند كه آن را ميتوان براي بچههاي شير خوار مصرف كرد.براي تهيه شيره يونجه بايد مقدار 300 گرم يونجه را در يك ليتر آب ريخت و آن را جوشانيد تا مقدار آب آن به نصف تقليل يابد سپس آن را صاف كرده و مقدار كمي عسل به آن اضافه كنيد كه بصورت شربت در آيد. مقدار مصرف براي اطفال 200 گرم در روز است و براي اطفال شيرخوار حدود 50 گرم يم باشد كه ميتوان به شير آنها اضافه نمود.اشخاص بزرگسال هم براي بالا بردن انرژي ميتوانند از اين شيره استفاده كنندیونجه دو برابر اسفناج آهنم درد بنابراين خونساز است و براي كسانيكه به كم خوني مبتلا هستند مفيد است، عوارض كمبود ويتامين ث با خوردن يونجه از بين ميرود، دم كرده يونجه درمان اسهال وبراي نرم كردن سينه و تسكين سرفه مفیداست،
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.