-
نویسندهنوشتهها
-
۲۱ اردیبهشت، ۱۳۸۹ در ۰۵:۰۷ #69020nikbakhtمشارکت کننده
مواد مغذى مفيد در سردردها
– ويتامين B12: ممكن است كه باعث كاهش علائم شود.
– منيزيوم: باعث كاهش سردردهاى ميگرنى بالاخص در زنان مى شود. لازم به توضيح است منيزيوم بايستى همراه با ويتامين B6 مصرف شود، چرا كه اين ويتامين باعث تجمع داخل سلولى منيزيوم شده و در ميگرن هاى شديد و حاد تجويز اين دارو تحت نظر پزشك بسيار موثر است.
– كلسيم: ممكن است باعث كاهش علائم شود و بايستى همراه با ويتامين D مصرف شود.
يك نكته بسيار مهم آنكه روغن گل پامچال داراى خاصيت ضدالتهابى بوده و باعث كاهش درد در اين بيماران مى شود.
• مواد غذايى مفيد در سردردها و ميگرن
سبزيجات و ميوه هاى تازه،حبوبات ، ماهى،زيتون،سير،زنجبيل، چغندر، خيار، آب هويج، كرفس، جعفرى، اسفناجعوامل غذايي تشديدكننده ميگرن
1- گلوتامات: نمك يا اسيد آمينه اي كه در بافت هاي عصبي موجود است. اين ماده در محصولات آماده شده به ميزان زيادي وجود دارد. به اين منظور بايد برچسب روي محصولات را به دقت مطالعه كرد. اين ماده در انواع كنسرو و غذاهاي يخي وجود دارد.
2- آمين ها: بعضي غذاهاي حاوي آمين ها، فعال كننده رگ ها هستند و به نظر مي رسد آغازگر انقباض رگ هاي خوني در مغز مي باشند. تيرآمين و فنيل اتيل آمين دو ماده اصلي مسبب اين مشكل هستند. اگرچه ساير آمين ها نيز ممكن است اثرات مشابهي داشته باشند. در ذيل به بررسي منابع برخي آمين ها مي پردازيم. تيرآمين در، برخي پنيرها به خصوص پنيرهاي مانده، ميوه ها و سبزي هاي كال و فاسد، خوراك كلم، مخمرها، انواع آجيل، ماهي شور، كنسرو شاه ماهي، خامه ترش، آواكادو، سوسيس هاي تخميري و گوشت هاي مانده يا چرب وجود دارد. فنيل اتيل آمين در كاكائو، شكلات، پنير و مواد غذايي اي كه داراي اين سه ماده غذايي هستند، يافت مي شود. اكتويامين در مركباتي مثل ليمو، پرتقال، گريپ فروت و … يافت مي شود. مواد غذايي نام برده از گروه آمين ها، باعث افزايش آزاد شدن سروتونين در مغز و تحريك اعصاب مغز مي شوند. همچنين ايجاد سردرد مي كنند.
3- مس: گمان مي رود كه مس در متابوليسم آمين هاي فعال كننده رگ ها نقش داشته باشد و احتمال بروز حمله ميگرن را افزايش دهد. آجيل ها، شكلات، جوانه گندم و صدف خوراكي ازمنابع غذايي حاوي مس به شمار مي روند. پرتقال و گريپ فروت و نارنگي بايد از رژيم غذايي حذف شوند. زيرا مركبات جذب روده اي مس را افزايش مي دهند و ممكن است در فرآيند آغاز حمله هاي ميگرن نقش داشته باشند.
4- كافئين: زياد مصرف كردن و يا كاهش كافئين در بدن نيز در تشديد ميگرن موثر است. هم چنين ترك ناگهاني مصرف چاي و قهوه، كه هر دو كافئين دارند، ممكن است در برخي اشخاص مستعد، زمينه ساز بروز ميگرن باشد.
5- مواد غذايي چرب و سرخ شده: مواد چرب و مواد غذايي اي كه با روغن زياد سرخ مي شوند عامل تشديد ميگرن هستند.
6- نيتريت: سوسيس و گوشت نمك سود كه به آنها ماده نگه دارنده نيتريت افزوده شده، نبايد مصرف شود، چون مي توانند عامل بروز ميگرن در افراد مستعد باشند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.