گرسنگی باعث اختلال در عملکرد مغز میشود. مادهای که مغز برای انجام فعالیتهای خود مصرف میکند، گلوکز است. این گلوکز عمدتا از مواد نشاستهای نظیر غلات و حبوبات و بخش دیگر آن از میوهها و مواد شیرین به دست میآید. بنابراین، نخوردن صبحانه یا نخوردن غذای به موقع و کافی باعث میشود که سوخت مغز تامین نشده و فرد با اختلال در فعالیتهای ذهنیاش رو به رو شود. بیحوصلگی، از دست دادن قدرت تمرکز و کاهش قدرت یادگیری از دیگر اثرات تغذیه نامناسب بر مغز است. این اتفاق به صورت آنی رخ میدهد.
مهمترین وعده غذایی که بیشترین تاثیر را بر حافظه میگذارد، صبحانه است. تحقیقات نشان دادهاند صبحانهای که حاوی پروتئین فراوان و باکیفیت (تخممرغ، گوشت و لبنیات) و کربوهیدراتهای پیچیده نظیر نان کامل و غلات سبوسدار است، میتواند روی حافظه تاثیر مثبت گذاشته و قدرت تمرکز را بالا ببرد. به علاوه، افرادی که عادت دارند صبحانه کاملی میل کنند، بیشترشان هم خلق خوی بهتری در طول روز خواهند داشت و هم نمرات بهتری در مدرسه و دانشگاه کسب خواهند کرد. پس به هیچ بهانهای این وعده غذایی ارزشمند را از دست ندهید.