-
نویسندهنوشتهها
-
۱۰ تیر، ۱۳۹۳ در ۰۶:۱۲ #84078
z.yari
مشارکت کننده1. کاهش علائم و عوارض یائسگی: مصرف روزانه سویا به اندازه 2 تا 3 واحد غذایی سویا در روز میتواند به کاهش علائم و عوارض یائسگی کمک کند و البته خیلی وقتها یائسگی را به تعویق بیندازد. یک واحد غذایی سویا معادل است با 3.5 قاشق غذاخوری لوبیای سویا و یا 100 گرم توفو.
2. سلامت قلبی و عروقی: محتوای بالای چربی خوب یا همان چربیهای غیراشباع و امگا 3 در لوبیای سویا آن را به یک ماده غذایی موثر در کاهش چربی خون، تنظیم فشارخون و نیز بهبود وضعیت عملکرد قلبی و عروقی تبدیل کرده است.
3. پیشگیری از سرطانها: برای رسیدن به بیشترین تأثیر سویا در پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه لازم است مصرف سویا از دوران کودکی و نوجوانی شروع شود. به نظر نمیرسد شروع مصرف سویا در دوران بزرگسالی تأثیرات چشمگیری در کاهش ابتلا به سرطان سینه داشته باشد. هرچند تأثیرات میتواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. لوبیای سویا به دلیل داشتن محتوای بالای پروتئین، فیبر و فیتواستروژنهای طبیعی است که این خواص را دارد؛ بنابراین تأثیرات مصرف سویای کامل اصلاً با مکملهای قرصی سویا قابل قیاس نیست.
اما مصرف سویا برای مردان هم بدون فایده نیست. همان طور که گفتیم سویا سرشار از فیتواستروژن است؛ هورمونی گیاهی که تأثیر مهاری در تولید تستسترون دارد. یا حداقل سعی دارد تولید آن را تنظیم کند. این کاهش در تولید هورمون مردانه تستسترون به طور قابلتوجهی خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش خواهد داد.
4. پیشگیری از پوکی استخوان: پوکی استخوان هم یک بیماری شدیداً وابسته به تغییرات هورمونی است. فیتواسترژنها یا همان استروژنهای گیاهی موجود در سویا با ورود به بدن به دلیل شباهت ساختمانی که با استروژنهای طبیعی دارند میتوانند به گیرندههای استروژنی در بدن متصل شده و همان تأثیرات را بر بدن بگذارند. یکی از این تاثیران استروژن در بدن افزایش جذب کلسیم و تقویت فعالیت سلولهای استخوانساز است. برای دستیابی به بیشترین تأثیرات سویا در این زمینه از وجود مقدار کافی ویتامین D در رژیم غذاییتان اطمینان حاصل کنید.
5. سویا در کاهش وزن: ویژگیهای یک ماده غذایی موثر در کاهش وزن را که دیگر همه ما میشناسیم. ماده غذایی که کمکالری و کمچرب باشد، پرفیبر و پرپروتئین باشد. که لوبیای سویا هم که همهی این ویژگیها را دارد.
__________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.