تحقیقات 10 ساله ای نشان داده است که زنان بارداری که بیش از 8 فنجان قهوه در دوران بارداری مینوشند، دو برابر بیشتر به زنانی که قهوه نمینوشند در خطر مردهزایی قرار میگیرند. دانشمندان اعلام کردهاند که کافئین موجود در قهوه ممکن است سبب سفت شدن رگهای خونی تغذیه کننده جفت و در نتیجه آن کاهش اکسیژن رسانی جهت تکامل جنین شود. کافئین مستقیماً اثر مخرب روی تکامل قلب جنین دارد. آژانس استانداردهای غذایی بیان میکند که 300 میلیگرم کافئین، معادل 3 تا 4 فنجان قهوه در روز کاملاً بیضرر است وهیچگونه اثر مخاطره آمیز بر روی سلامتی مادر یا جنین ندارد.
_______________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه.