یکی از علل اصلی بروز دیابت استرس اکسیداتیو می باشد از این رو موادی که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند می توانند در کاهش قند خون مؤثر باشند. به تازگی در مطالعه ای اثر مکمل های اسید چرب امگا- 3 و ویتامین E که هر دو دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند، بر شاخص های حساسیت انسولینی بیماران مبتلا به دیابت نوع دو ( قند خون و هموگلوبین A1C) مورد بررسی قرار گرفته است.
نتایج این مطالعه حاکی از آن است که دریافت مکمل های امگا-3 و ویتامین E می تواند باعث کاهش قند خون و هموگلوبین A1C در بیماران دیابتی شده و حساسیت انسولینی را در این بیماران بهبود بخشد. بنابراین می توان با تأیید این نتایج در مطالعات بیشتر و گسترده تر از این مکمل های تغذیه ای در درمان بیماران دیابتی کمک گرفت تا دوز داروها یا انسولین دریافتی این بیماران را کاهش داد.
منبع :
Annals of Medical and Health Sciences Research2013;3(3):442-446