-
نویسندهنوشتهها
-
۱۸ فروردین، ۱۳۹۴ در ۱۰:۴۴ #88443p.damghanianمشارکت کننده
آکریلامید یک ماده سرطانزاست که هنگام سوختن، برشته شدن زیاد یا پختن با حرارت بالای مواد قندی و کربوهیدراتی مثل غلات، سیبزمینی، نان و … ایجاد میشود. حتی ورود میزان کم آکریلامید به بدن هم میتواند خطرناک باشد. نان یکی از مواد کربوهیدراتهای است که حرارت دادن زیاد آن باعث سوختگی قسمتهایی از آن میشود و این ماده خطرناک و سرطانزا (آکریلامید) را ایجاد میکند بنابراین بههیچوجه نباید قسمتهای سوخته یا بسیار قهوهای نانها را مصرف کرد. اگرچه نانها در اثر برشته شدن معمولاً طعم و ظاهر بهتری پیدا میکنند ولی میزان زیادی آکریلامید وارد بدن میکنند. مثال بارز این قبیل نانها هم تهدیگ است که متأسفانه طرفدارهای زیادی دارد اما به دلیلی که ذکر شد، بسیار مضر است.
آکریلامید روی سلولها و ساختار ژنی افرادی که زیاد از مواد غذایی برشته یا سوخاری استفاده میکنند، تأثیر سوء میگذارد، بهطوری که میتواند حتی باعث جهش ژنی در DNA، بروز سرطان، تضعیف سیستم ایمنی و عصبی بدن، ایجاد زمینه برای بروز انواع عفونتها، تغییر در رفتار، اختلال در هوشیاری، ضعف و بیحالی، تحریکپذیری، بروز بیماریهای مزمن قلبی-عروقی و دیابت، تحریک و تغییر رنگ پوست به سمت قرمز شدن، افزایش چین و چروک پوست، قرمز شدن چشمها و … شود. همچنین این ماده میتواند روی باروری تأثیر بگذارد و باعث تغییر در رفتارهای جنسی، ناباروری و حتی سقط شود. این ترکیب به نحوی با عنوان ایجادکننده پیری نیز مطرح است و عمر انسان را کوتاه میکند.
در درجه حرارتهای بیش از 200 درجه سانتیگراد، دلیل شکسته شدن یا تجزیه ساختار پروتئینی مواد غذایی پروتئیندار و غذاهایی که حاوی اسیدهای آمینه تریپتوفان، فنیلآلانین، لیزین و اسیدگلوتامیک خیلی بالایی هستند، مثل گوشت قرمز و گوشت مرغ، تک آمینهای حلقوی ایجاد میشود که اثر سوئی بر سلامت انسان دارد و حتی میتواند باعث جهش ژنی در سلول شود. بررسیهای انجام گرفته نشان میدهد که سرخ کردن داخل ماهیتابه یا کباب کردن بهگونهای که باعث سوختگی سطح گوشت شود هم میتواند میزان زیادی از این ترکیبها را به وجود بیاورد درحالیکه روشهایی مانند پختن معمولی با درجه حرارت کم هیچگاه چنین مشکلی ایجاد نمیکند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.