سركه سیب از بروز سرطان پیشگیری می كند. اگر چه سركه سیب سرطان را درمان نمی كند ، ولی به دلیل داشتن آنتی اكسیدان ، رادیكال های آزاد را در بدن از بین می برد. رادیكال های آزاد تركیبات خطرناكی هستند كه در اثر اكسیداسیون به وجود می آیند و باعث تخریب سلول های بدن، پیری زودرس سلول ها و ایجاد سرطان می شوند.
بتاكاروتن آنتی اكسیدان مهمی است كه در سركه سیب وجود دارد و رادیكال های آزاد را خنثی می كند. سركه سیب علاوه بر بتاكاروتن ، ماده دیگری نیز دارد كه از سرطان جلوگیری می كند . نام این ماده پكتین است. پكتین یك نوع فیبر غذایی است. مطالعات نشان داده كه دریافت زیاد فیبر از بروز سرطان و به خصوص
سرطان روده جلوگیری می كند، زیرا فیبرها با مواد سرطان زا در روده تركیب می شوند و باعث دفع سریع تر آنها از بدن می شوند.
سایر فواید سركه سیب به شرح زیر است:
1- سركه سیب دارای خاصیت آنتی بیوتیكی و ضدعفونی كننده است. ضد باكتری و ضد قارچ است و باعث ارتقاء عمل سیستم ایمنی بدن در مقابله با عوامل بیماری زا می شود.
2- مقدار پتاسیم بدن را تنظیم می كند، در نتیجه به حفظ تعادل اسیدی- بازی خون كمك می كند.
3- برای تصلب شرائین مفید است، زیرا هنگام مستحكم شدن استخوان ها، توده كلسیمی موجود در مفاصل را تجزیه می كند.
4- برای درمان مسمومیت غذایی و ناراحتی های گوارشی مفید است.
5- عفونت ادراری را بهبود می بخشد.
6- فشار خون بالا را كاهش می دهد.
7- در افرادی كه داروهای دیورتیك ( ادرارآور ) مصرف می كنند، مصرف سركه سیب، باعث جایگزین شدن و جبران پتاسیم از دست رفته می شود. برای این منظور دو قاشق مرباخوری سركه سیب را با مقداری آب مصرف كنید.
کارشناس تغذیه