-
نویسندهنوشتهها
-
۱۱ آذر، ۱۳۹۲ در ۱۲:۵۳ #80620v.fatoorechiمشارکت کننده
روغن هسته انگور حاوی اسیدهای چرب با یك باند دوگانه است و به روغن زیتون شباهت زیادی دارد. روغن هسته انگور با توجه به مقاومتش در برابر اكسيداسيون براي مصارف خوراكي و پخت و پز مورد استفاده قرار مي گيرد. از سوی دیگر، روغن هسته انگور مادهای به نام رزوراترول دارد كه یكی از پلیفنولهای بسیار قوی و با اهمیت در رژیم غذایی است و میتواند از بسیاری بیماریها از جمله بیماریهای چشمی، قلبی، كلیه و دیابت پیشگیری كند. مهمترين ويژگي هسته انگور، خاصيت بالقوه آنتياكسيداني موجود در آن است، به طوري كه خاصيت آنتياكسيداني آن چندين برابر ويتامين C و ويتامين E كه آنتياكسيدانهاي بالقوه هستند، در نظر گرفته ميشود.
در بررسيهاي جديد انجام شده، افزايش سطح آنتياكسيدان خون به دنبال تجويز مكمل هسته انگور مشاهده شد.
راديكالهاي آزاد همچنين در بروز عارضه پيري و مشكلات بسياري از قبيل بيماريهاي قلبي و سرطان دخيل هستند. آنتي اكسيدانهاي موجود در هسته انگور قادر به خنثيسازي تاثير راديكالهاي آزاد هستند و از بروز اغلب عوارض آنها جلوگيري ميكنند.
نكتهای كه مهم است و باید به آن توجه كرد، آن است كه روغن هسته انگور یا هر روغن دیگری را هر چقدر هم كه مفید باشد نباید بهطور كامل جایگزین سایر روغنها كرد. در تغذیه همواره باید تعادل و توازن را مورد توجه قرار داد. وقتی مصرف روغنهای جامد را كم میكنیم، میتوانیم از روغنهای مایع مثل روغن زیتون، آفتابگردان و هسته انگور استفاده كنیم. اما نباید روغنهای مصرفی ما فقط روغن هسته انگور باشد. از آنجا كه رزوراترول به حرارت حساس است، نباید روغن هسته انگور را به قصد پخت و پز حرارت دهیم. حتی اگر روی بستهبندی این روغن نوشته شده باشد: «مقاوم به حرارت»، نباید از آن برای پخت و پز استفاده كرد زیرا در این صورت مواد مفید داخل روغن از بین میروند. بهتر است از این روغن بهعنوان روغن سالاد در غذاهایی كه حرارت نمیبینند، استفاده شود. طبیعتا خواصی كه در روغن هسته انگور وجود دارد و با مصرف آن به بدن میرسد، با جویدن هسته انگور هم به بدن خواهد رسید. منتها این از جمله مواردی است كه نمیتوان همیشه روی آن حساب كرد.
برخی افراد ممكن است به دلیل تنبلی رودهشان، خراش مری یا حتی به خاطر طعم گس خود این محصول، تمایلی به مصرف آن نداشته باشند اما اگر این مشكلات وجود نداشته باشد، مصرف هسته انگور راهی برای ورود رزوراترول به بدن است و مصرف روغنش نیز از مصرف خود هسته انگور راحتتر است.
بر خلاف روغن زيتون که تحمل درجه حرارت بالا را ندارد؛روغن هسته انگور دماي پخت بالا را مي تواند تحمل کند، چون نقطه ذوب بالاتري دارد وتغيير ناخوشايندي در ساختمان آن بوجو د نمي آيد، ضمن اينکه هيچ بو ومزه اي ندارد وممکن است براي ذائقه افرادي که بوي روغن زيتون رادوست ندارند، مقبوليت بيشتري داشته باشد.البته مهم است بدانيد که محتواي آنتي اکسيداني آن نيز بيشتر از روغن زيتون است. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.