آیا تا بحال خوراک ترخینه خورده اید؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #74687
    ناشناس
    میهمان

    .
    .
    بنام خدا

    یکی از خوراکی های قدیمی که بسیار خوشمزه و مغذی می باشد و اکثر خانواده ها آنرا در برنامه غذائی هفتگی خود می گنجانده اند “خوراک ترخینه” نام دارد. این خوراک بدون نان و با کمی سبزی خوردن صرف می شود ( البته چون هضم این خوراک ثقیل است برای بیماران یا سالمندان عدم مصرف آن توصیه می شود).

    مواد لازم برای خوراک ترخینه (برای 5 نفر) :

    1- گوشت گوسفند (250 گرم)
    2- بلغور گندم (250 گرم)
    3- دو عدد سیب زمینی متوسط
    4- یک پیاز بزرگ
    5- زرد چوبه (یک قاشق چایخوری)
    6- نمک به میزان لازم
    7- کمی زیره (می تواند به دلخواه استفاده یا حذف شود)
    8- کمی فلفل سیاه (می تواند به دلخواه استفاده یا حذف شود)

    طرز تهیه:

    1) ابتدا گوشت را به قطعات کوچک تقسیم کرده و با کمی آب در قابلمه روی اجاق (با شعله متوسط) بگذارید. کمی که پخت خیلی کم به آن نمک اضافه کنید و صبر کنید گوشت کاملا بپزد تا جایی که آب آن بخوردش برود سپس آنرا با کمی روغن تفت بدهید (تا بصورت قورمه درآید).

    2) بلغور گندم را پاک کرده و بمدت دو ساعت در آب خیس کنید.

    3) پیاز را مربعی خرد کرده و در روغن کمی تفت دهید تا طلائی رنگ شود سپس زرد چوبه را به آن اضافه کنید.

    4) در پیاز داغ آماده شده آب و بلغور را اضافه کرده و بگذارید بپزد.

    5) سیب زمینی را پوست کنده و پس از شستن بشکل مربع ( به اندازه گردوهای کوچک) خرد کرده و با کمی نمک و زیره و فلفل به بلغور پخته اضافه کنید.

    6) (پس از پختن سیب زمینی) قورمه گوشت را به سایر مواد در مرحله آخر اضافه کرده و ده دقیقه بعد خوراک ترخینه آماده است.

    >>> دقت شود که این غذا خیلی شل و آبکی نباشد (غلظت آن در پایان باید مانند شیر برنج بشود).

    ********************** نوش جان **********************

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.