آیا برنامه غذایی در کاهش حملات MS موثر است؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #73190
    Zohre Azimi
    مشارکت کننده

    ۱-برخی تحقیقات نشان داده است که چربی گوشت قرمز باعث تشدید حملات بیماری می شود ،بنابراین بهتر است از گوشت قرمز کم چربی و یا بی چربی استفاده کنید
    ۲-در صورتیکه از گوشت مرغ استفاده می کنید پوست مرغ را جدا کرده و دور بریزید.
    ۳-پژوهشها حاکی ازآن است که چربی موجود در بدن ماهی باعث کند شدن سیر بیماری می شود ،بنابراین حداقل هفته ای ۲ بار و هر بار ۹۰ -۶۰ گرم از ماهی های غیر پرورشی به شکل آبپز یا بخارپز استفاده کنید . ماهی کنسرو شده ،سرخ شده و ماهی پرورشی توصیه نمی شود.
    ۴-سویا و سایر انواع حبوبات از منابع خوب پروتئین هستند و به علت محتوای چربی کمتر ، املاح معدنی فیبرواسیدهای آمینه مفید برای بیماران ام اس پیشنهاد می شود بنابراین سعی کنید از حبوبات مختلف مانند سویا ،عدس ،لوبیا و … بیشتر استفاده کنید
    کره ، خامه پنیرخامه ای ،پوست مرغ، چربی گوشت دنبه ، روغن حیوانی ، روغن نباتی جامد ، روغن نارگیل و کاکائو است . اکثر انواع شیرینی ها هم با روغن نباتی جامد تهیه می شوند . مصرف این گروه از چربی ها باید در همه افراد محدود شود.
    چربیهای مایع شامل
    روغن کانولا ،روغن زیتون ،هسته انگور ،ذرت آفتابگردان و گردو است و به همه افراد توصیه می شود که به جای چربیهای جامد از این گروه استفاده کنند
    ازآنجا که چربی پنهان داخل تمام مواد غذایی حتی نان و سبزی و میوه و … وجود دارد با مصرف هر نوع ماده غذایی ناگزیر مقداری چربی نیز دریافت می کنیم .در بیماران ام اس مهم ترین گروهی از غذایی که باید مورد توجه خاص قرارگیرند چربی ها هستند
    ۱- پژوهشها نشان می دهند که چربی های جامد و به ویژه حیوانی باعث تشدید بیماری می شود .بنابراین از چربی گوشت و مرغ ،کره خامه و دنبه و … کمتر استفاده نمائید.
    ۲- تحقیقات نشان می دهد که رژیم غذایی کم چربی ( کمتر از ۳۰ گرم در روز ) باعث کند شدن سیر بیماری می گردد . بنابراین پیروی از یک رژیم غذایی کم چربی در بیماران ام اس بسیار مهم است . جالب است بدانید یک قاشق غذاخوری پرروغن جامد معادل ۳۰ گرم چربی است و یک قاشق غذاخوری روغن مایع هم حاوی ۶ گرم چربی است . برای داشتن یک رژیم غذایی کم چربی به جای غذاهای سرخ شده بیشتر از غذاهای آبپز یا بخارپز استفاده کنید. از لبنیات و گوشتهای کم چربی استفاده کنید امعاء و احشاء مانند مغز و دل و قلوه و همچنین دسرهای چرب که دارای خامه یا کره هستند را مصرف نکنید
    ۳-ازآنجا که دریافت چربی برای تامین اسیدهای چرب ضروری و ویتامین محلول در چربی لازم است باید این بیماران برای تامین اسیدهای چرب مورد نیاز از روغن های مایع گیاعی استفاده کنند بدین صورت که برای طبخ غذا از روغن های گیاهی استفاده کنندبدین صورت که برای طبخ غذا از روغن های گیاهی مایع استفاده شود ،به جای سرخ کردن ،غذا را آبپز نموده و در انتهای پخت مقدار اندکی روغن مایع مایع اضافه نمائید.
    ۴-مطالعات ثابت کرده اند که چربی های حاوی اسیدهای چرب امگا -۳ باعث تخفیف بیماری ام اس می شوند .این اسیدهای چرب در روغن ماهی و سبزیجات و بعضی انواع آجیل مانند گردو وجود دارد. مصرف ۳ عدد گردو در روز ،ماهی و سبزی توصیه می شود.
    ۵-همچنین چربی ماهی دارای ویتامین د می باشد که در بیماری ام اس باعث تخفیف شدت بیماری و جلوگیری از پوکی استخوان می شود .

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.