-
نویسندهنوشتهها
-
۲۰ شهریور، ۱۳۹۲ در ۰۸:۴۰ #79047zahra jamshidiمشارکت کننده
بيشتر مردم از ميان عوامل غذايي مرتبط با فشارخون، نمك را ميشناسند، در حالي كه هر چند فشارخون بيش از نيمي از افراد به نمك حساس است، عوامل ديگري نيز در اين امر دخيل ميباشند كه عبارتند از:
1- كنترل وزن:
چربي اضافي ذخيره شده در بدن به ويژه چربي ناحيه شكمي ميتواند باعث افزايش فشار خون شده و در نتيجه خطر بروز حمله قلبي و مغزي را افزايش دهد. حتي افرادي كه براي كنترل فشارخون تحت درمان دارويي هستند، ميتوانند با كاهش وزن ميزان داروي مصرفي خود را كاهش دهند. كاهش وزن به تنهايي يكي از موثرترين درمانهاي غيردارويي براي مبتلايان به پرفشاري خون ميباشد.2 كلسيم
اكثر مطالعات حاكي از آن است كه ارتباط قابل توجهي ميان دريافت كلسيم و بروز فشارخون بالا وجود ندارد. افزايش مصرف فرآوردههاي شيري و دريافت كلسيم حتي به ميزان 1500 ميليگرم در روز نيز تاثيري بر فشارخون افراد مبتلا به پرفشاري خون ندارد. بنابراين ميتوان گفت كه نقش مكمل كلسيم در پيشگيري از پرفشاري خون هنوز ناشناخته است.
3- منيزيوم
منيزيوم يك عنصر مهم در جلوگيري از انقباض عضلات صاف رگها به شمار ميرود. از اينرو به عنوان گشادكننده عروق ميتواند در تنظيم فشارخون ايفاي نقش كند. در مطالعات متعدد ارتباط مثبتي بين ميزان منيزيوم دريافتي و جلوگيري از پرفشاري خون گزارش شده است، اما در اكثر مطالعات باليني، دريافت مكمل منيزيم در اصلاح مشكل پرفشاري خون بيتاثير بوده است. اطلاعات كافي درخصوص توصيه مصرف مكمل منيزيوم به طور روزمره جهت پيشگيري از ابتلا به پرفشاري خون موجود نيست. دريافت مقادير مناسبي منيزيوم از طريق منابع غذايي مثل سبزيجات با برگ سبز تيره، مغزها، حبوبات، نان و غلات سبوسدار و غذاهاي دريايي توصيه ميشود.
4- كاهش ميزان مصرف چربي:
تاثير چربي در تصلب شرايين نشان داده شده است، اما اثرات مستقيم چربي بر فشار خون هنوز قطعي نيست. با اين حال، از آنجا كه پرفشاري خون و بيماريهاي قلبي و عروقي در بيشتر موارد با هم انجام ميشوند و همچنين كاهش مصرف چربي در كاهش وزن موثر است، پس چربي به عنوان يك عامل تغذيهاي در ايجاد بيماري موثر است. در بيشتر موارد يك رژيم غذايي با چربي محدود ميتواند براي پيشگيري و كنترل پرفشاري خون مناسب باشد. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.