آنتي اكسيدانها را در بدن ميتوان به ۴ دسته تقسيم كرد:

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #74915
    marziyeh.a
    مشارکت کننده

    1-پروتئين هاي غير آنزيمي كه به يونهاي فلزي باند ميشوند مثل فريتين،ترانسفرين و آلبومين.

    2-آنزيمهاي داخل سلولي مثل سوپر اكسيد ديس موتاز،كاتالاز و پراكسيداز.

    3-مولكولهاي محلول در آب در پلاسما مثل اورات،ويتامينC،بيلي روبين و گلوتاتيون.

    4-مولكولهاي محلول در چربي مثل بتاكاروتن،توكوفرول،ليكوپن و كاروتنوئيدها.

    اين سيستم يكپارچه آنتي اكسيداني در بدن شرايط مطلوبي را براي مقابله با راديكالهاي آزاد سرطان زا ايجاد ميكند ولي با اين حال بعضي عوامل محيطي مثل سيگار،اشعه،نور زياد خورشيد،بعضي داروها،استرس،بعضي عفونت ها و بعضي عوامل رژيم غذايي ميتوانند توليد راديكالهاي آزاد را افزايش داده و نهايتا به سرطان منجر شوند.

    رژيم غذايي از جمله مواردي است كه در بروز يا پيشگيري ازاكسيداسيون و بيماريهاي ناشي از آن همچون سرطان نقش دارد.كمبود يك سري مواد مغذي اثر منفي در اين رابطه دارد مثلا كمبود فولات،روي،B6 و B12 ميتواند باعث تخريب كروموزوم شود و اثر آن مشابه با تاثير بودن در معرض اشعه است؛كمبود آهن باعث تخريب ميتوكندري،افزايش ميزان اكسيدكننده ها و تسريع روند پيري ميشود؛كمبود فولات باعث آسيب به DNA وكمبود بيوتين باعث افزايش اكسيدكننده ها ميشود.البته گاهي و نه هميشه هم،تشكيل ROS به واسطه بعضي مواد مغذي مثل آهن، مس،كروم و نيكل صورت ميگيرد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.