[align=justify]میتوان از مهمترین منابع دریافت نمک در رژیم غذایی به نمک آشپزخانه و سفره که زمان طبخ یا سر سفره به غذا اضافه میشود، انواع غذاهای آماده مانند سوسیس، کالباس،همبرگر و …، انواع کنسروها مانند کنسرو خورشها، کنسرو سبزیجات و ..، انواع تنقلات شور مانند چیپس، چوپ شور و …،لبنیات شور مانند پنیر، دوغ و کشک، انواع شور مانند خیار شور، کلم شور و …، ترشیها، آجیل و مغزدانههای شور مثل پسته، بادام، فندق، گردو و … اشاره کرد.
برای پیشگیری از افزایش فشار خون و بیماریهای قلبی بهتر است به نکاتی از قبیل کاهش میزان نمک در هنگام پخت غذا، اجتناب از مصرف بیرویه نمک و عدم استفاده از نمکدان بر سر سفره، محدود کردن مصرف مواد غذایی کنسرو شده و بسته بندی شده، زیرا این مواد دارای مقادیر زیادی نمک هستند، استفاده از سبزیهای تازه و معطر، سیر، لیمو ترش، آب نارنج، آویشن، شوید و … در غذا به جای نمک برای بهبود طعم غذا، کاهش مصرف غذاهای شور مانند آجیل شور، انواع فرآوردههای غلات حجیم شده مانند پفک، چاکلز، چیپس، انواع شور نظیر خیار شور و کلم شور، ماهی دودی، سوسیس و کالباس، کاهش مصرف موادی که حاوی جوش شیرین هستند؛ جون شیرین که ممکن است برای ورآمدن و پف کردن انواع نان و کیک به کار رود دارای مقدار زیادی سدیم (عنصر موثره نمک) است. بنابراین در افرادی که به علت ابتلا به بیماری محدودیت مصرف نمک دارند مصرف مواد حاوی جوش شیرین هم باید بسیار محدود شود.[/align]