آدامس مفید است یا مضر

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #74458
    Zohre Azimi
    مشارکت کننده

    تعداد زیادی از سازمان‌های سلامت و موسسات مختلف از جمله سازمان بهداشت دندان آمریکا و سازمان رژیم غذایی آمریکا به این توافق رسیده اند که آدامس برای انسان خوب است.
    بهتر است کسانی که آدامس می جوند توجه داشته باشند که:
    ـ بزاق دهان تا ده برابر افزایش می یابد.
    ـ آدامس با تحریک معده و تسریع عمل هضم باعث افزایش حس گرسنگی می شود.
    ـ جویدن آدامس ضربان قلب را اندکی افزایش می دهد (۵ ضربان در دقیقه) که باعث افزایش جریان خون به مغز و دیگر اعضای بدن می گردد.
    ـ جویدن آدامس در هر ساعت ۱۲ کیلو کالری انرژی می سوزاند.
    ـ جویدن طولانی مدت و با شدت آدامس می تواند به مفصل گیجگاهی فکی آسیب رسانده و یا پر کردگی های دندان ها را از جای خود خارج سازد.
    با این حال اگر می خواهید آدامس بجویید حتما:
    – از جویدن آدامس با دهان باز خودداری کنید.
    – در جویدن آدامس افراط نکیند، محققان دریافتند جویدن و مصرف زیاد آدامس های بدون قند منجر به بروز اسهال و کاهش وزن ناشی از آن می شود.
    به گزارش خبرگزاری آلمان، به گفته متخصصان معده و روده شاریته آلمان، قند سوربیتول به میزان بسیار کم در روده باریک جذب می شود و در روده بزرگ تأثیر مسهل گونه دارد و مصرف بیشتر از ۲۰ گرم آن منجر به اسهال می شود.
    – آدامس جویدن می‌تواند فواید دهانی و کلی زیادی از جمله تمیز کردن دندان‌ها ، کم کردن میزان پلاک‌ها از سطح دندان‌ها ، مستحکم کردن دندان‌ها و لثه‌ها ، پیشگیری از پوسیدگی دندان و جلوگیری کردن از خونریزی لثه‌ها داشته باشد.
    – از دیگر فواید جویدن آدامس می‌توان به بهتر شدن عملکرد حافظه کوتاه مدت ، افزایش قدرت تمرکز ، کمک کردن به کاهش وزن ، کمک به ترک سیگار ، بهتر شدن وضعیت روحی و کم‌تر کردن استرس اشاره کرد.
    – استفاده از برخی خمیر دندان ها و برخی آدامسها بیش از خرابی دندانها موجب انتقال و حفظ باکتریهایی می شود که عفونت ایجاد شده با آن باکتریها در بدن در نهایت موجب ایجاد یا تشدید بیماریهای قلبی می شود.
    – جویدن برخی آدامسها موجب افت فشار خون مینیمم و افزایش ضربان قلب در بیماران قلبی می شود و احتمال خطر را در آنان افزایش می دهد.
    – گاهی جویدن آدامسهای شیرین شده با برخی شیرین کننده ها موجب بروز واکنشهای حساسیتی در برخی از افراد می شود. جویدن آدامس در بعضی از افراد حساس و زمینه دار موجب تحریک دستگاه گوارش می شود. همچنین، مطالعه ای نشان داد که احتمال سرطان زبان در کسانی که زیاد آدامسهای دارچینی جویده بودند بیشتر است.
    – مصرف آدامسهای حاوی کافئین (ماده تسکین دهنده موجود در قهوه) ممکن است حتی موجب بیخوابی آنان شود.
    جویدن آدامس برای کسانی که قرار است بیهوشی قبل جراحی داشته باشند بسیار خطرناک است و گاهی سبب مسدود شدن ریه می شود. همچنین، جویدن آدامس قبل از جراحی گوارشی با افزایش ترشحات گوارشی احتمال خطر را افزایش می دهد.

    کارشناس تغذیه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.