آب گوجه فرنگي

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #78796
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    در دنياي امروز مردم به دنبال خوراكي‌ها و نوشيدني‌هايي هستند كه علاوه بر سالم بودن داراي خواص سلامتي بخش نيز باشند و در اين ميان يكي از بهترين نوشيدني‌ها آب گوجه فرنگي تازه مي‌باشد كه به راحتي مي‌توان آن را در منزل تهيه نمود. البته بصورت صنعتي نيز آب گوجه‌فرنگي به همراه آب پرتقال، هويج، كرفس و … نيز در بازار موجود است، اما با توجه به فراواني گوجه فرنگي در ايران، تهيه آب گوجه فرنگي در يك ميكسر خانگي و مصرف تازه آن به همراه پالپ مي‌تواند كمك زيادي به سلامتي افراد بكند. براي تهيه آب گوجه بايد از گوجه فرنگي‌هاي سالم و بدون هيچگونه علائم كپك زدگي و رسيده استفاده كرد. یکی از مشکلات مهم در تهیه آب گوجه‌فرنگی در صنعت از بین رفتن ویتامین C در اثر اکسیداسیون مي‌باشد، چون ارزش غذایی این آب میوه به ویتامین C آن نيز بستگی دارد باید احتیاط‌های لازم برای حفظ آن اعمال گردد. کاهش سایر ویتامین‌ها در آب گوجه‌فرنگی بسیار ناچیز است به دلیل اینکه ویتامین A بطور عمده در قسمت پالپ یا بخش غیر محلول گوجه‌فرنگی است، بنابراین باید بخش معقولی از پالپ در آب میوه باقی بماند. این ویتامین در برابر حرارت مقاوم بوده و توسط اکسیداسیون طبیعی چندان تغییری نمي‌کند. امروزه با مشخص شدن اثرات سوء افزودنی‌ها و ترکیبات رنگی سنتتیک بر بافت‌های مختلف بدن توجه بسیاری از متخصصین تغذیه و صنایع غذایی به شناسایی و استخراج ترکیبات رنگي از منابع گیاهی حاوی آنها جلب شده است . لیکوپن رنگدانه قرمز موجود در گوجه‌فرنگی، هندوانه، فلفل و بسیاری از میوه‌جات و سبزیجات دیگر مي‌باشد. با این وجود تنها گوجه‌فرنگی در مقیاس تجاری به منظور استخراج لیکوپن به کار مي‌رود به این دلیل که در مقادیر بالا در اکثر نقاط دنیا کاشت مي‌شود، برداشت آن بوسیله ماشین مي‌باشد. طی مطالعه‌ای قابلیت دسترسی بدن به لیکوپن از منبع آب گوجه‌فرنگی و نیز بصورت افزودنی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد دسترسی به لیکوپن از آب گوجه‌فرنگی خیلی بهتر از مواد افزودنی بود. همچنين متخصصان تغذیه در انگلیس دریافته‌اند که نوشیدن دو لیوان آب گوجه‌فرنگی در روز، استخوان‌ها را تقویت می‌کند و برای پیشگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است. محققان با بررسي 60 زن یائسه از آنها خواستند که گوجه‌فرنگی را به مدت یک ماه به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنند. آنها متوجه شدند که این اقدام موجب افزایش شدید مقدار «ن ـ تلوپتید» در خون می‌شود. «ن ـ تلوپتید» ماده شیمیایی است که در زمان تضعیف و احتمال شکستگی استخوان‌ها در خون آزاد می‌شود. از سوی دیگر، در بدن زنانی که گوجه‌فرنگی مصرف کرده بودند به دلیل افزایش مقدار لیکوپن در خونشان، از میزان «ن ـ تلوپتید» به شدت کاسته شد و کمتر در معرض تضعیف استخوانی قرار داشتند.
    آب گوجه‌فرنگی را از گوجه‌فرنگی‌های قرمز، سالم و بدون له‌شدگی و کپک‌زدگی تهیه می‌کنند. در این حال باید گوجه‌ها را به خوبی شسته و جدا‌سازی کرد. آب گوجه‌فرنگی حاوی مقدار زیادی پکتین است که در نگهداری و حفظ محصول در شرایط مطلوب بسیار موثر است. پکتین مانع جدا شدن و رسوب مواد جامد آب گوجه‌فرنگی می‌شود.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.