ثابت شده نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میکنند، در آینده به امراضی مثل دیابت، فشار خون و سرطان گوارش کمتر مبتلا میشوند و IQ آنها نیز نسبت به کودکان شیرخشکی ۲ تا ۳ نمره بالاتر است.
مقالات متعدد همواره اهمیت شیر مادر را در پیشگیری از عفونتهای تنفسی، گوارشی، مننژیت و عفونت گوش نشان داده اند.
اگر نوزاد به عفونت گوارشی مثل اسهال مبتلا باشد نسبت به نوزادی که با شیر خشک تغذیه میشود موارد ابتلایش کمتر است و در صورت ابتلا نیز شدت بیماری ضعیفتر است.
شیرمادر، نوزاد را در مقابل مشکلات آلرژی – پوستی ، تنفسی و گوارشی – محافظت میکند.
بیشترین آلرژی کودکان در شیرخواری، آلرژی به شیر گاو و محصولات آن است؛ بنابراین کودکی که از شیر مادر استفاده میکند و از شش ماهه دوم نیاز به غذاهای کمکی و مواد لبنی پیدا میکند نسبت به کودکی که از شیر خشک تغذیه میشود در برخورد با مواد آلرژیزا واکنش کمتری از خود نشان می دهد.
ثابت شده نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند در آینده به امراضی مثل دیابت، فشار خون، سرطان گوارش کمتر مبتلا میشوند و IQ آنها نیز نسبت به کودکان شیرخشکی 2 تا 3 نمره بالاتر است.