قرص های لاغری انواع مختلفی دارند. قرص هایی که با تاثیر روی سیستم عصبی باعث کاهش اشتها می شن و قرص هایی که مهار کننه جذب هستند. قرص های گروه اول مثل فنترامین ه فقط توسط پزشک باید تجویز بشه و عوارضی مثل سردرد، بی خوابی، تحریک پذیری ، خشکی دهان ، افزایش ضربان قلب را دارند. اما قرص مهار کننده جذب چربی اورلیستات یا زنیکال هست که بدون نسخه در داروخانه ها به فروش می رسه که وقتی همراه غذا خورده میشه جذب چربی را کمتر می کنه و باعث میشه مقداری از این چربی با مدفوع دفع بشه. این قرص تنها قرصی هست که برای استفاده طولانی مدت مثلا یک سال تایید شده و عوارضی مثل کمبود ویتامین های محلول در چربی، مدفوع چرب، بی اختیاری در مدفوع داره. حتما باید 2 ساعت قبل یا بعد از مصرف این قرص ها مولتی ویتامین حاوی ویتامین های آ دی ای و کا خورده بشه.
این دارو ها حتما باید همراه یک رژیم کم کالری و برنامه ورزشی باشه تا بتونه تاثیر مطلوبی داشته باشه مثلا در مورد زنیکال کاهش وزن طی یک سال چهار و نیم کیلو بیشتر از گروهی بوده که زنیکال استفاده نمی کردن.
پزشک باید تصمیم بگیره که آیا با وجود عوارض مصرف این دارو به نفع شماست یا خیر.
مسلما وقتی شما بتونید با تغییر شیوه زندگیتون وزن خودتون رو پایین بیارید خیلی بهتره. چون به محض ترک قرص اگر دوباره مثل قبل رفتار کنید وزنتون بالا می ره.
یکسری از مکمل هایی هم تو بازار هست که ادعا میشه باعث کاهش وزن میشن مثل مکمل فیبر، کافئین و …
که البته اثر اونها تایید نشده و بحث اونها تنها مربوط به سودجویانی میشه که با تبلیغ فراوان قصد فروش محصول خود رو دارند.