-
نویسندهنوشتهها
-
۳ آبان، ۱۳۸۹ در ۰۱:۱۹ #66147zahra jamshidiمشارکت کننده
معمولاً از نمک پاش به خوبی یاد نمی شود ولیکن سدیم نقش مهمی در تعادل مایعات بدن ایفا می کند . این میزان برای عملکرد ماهیچه ها و عصب های ما ضروری می باشد ولی اغلب ما مقادیر زیادی از آن را استفاده می کنیم . راهنمای FDA کمتر از 2400 میلی گرم سدیم در روز را توصیه می کند یعنی در حدود 1 قاشق چایخوری نمک روی میز . جالب
است بدانید که بیشتر دریافت نمک ما از طریق نمکدان نبوده و در بسیاری از اقلام غذایی که از سوپرمارکت کی خریم پنهان می باشد . ( میزان نمک دریافتی در بسیاری افراد همچون بیماران کلیوی ، بیماری دچار پرفشاری خون و یا بیماران قلبی بسیار حائز اهمیت می باشد .)
1. غذاهای منجمد – این دسته از مواد غذایی سریع و راحت تهیه می شوند ولی معمولاً مملوء از سدیم هستند . یک بسته گوشت مرغ با بوقلمون حاوی 787 میلی گرم سدیم می باشد .
راهکار پیشنهادی : نوع لایت آنها نمک کمتری دارد ولیکن گارانتی وجود ندارد . برای اطمینان برچسب غذایی را بخوانید . ممکن است کلمه لایت فقط مربوط به محتوای چربی محصول باشد .
2. غلات آماده مصرف – آنها کاملاً سالم به نظر می رسند . این طور نیست ؟ بهتره کمی دقیق تر باشید . برخی از برندهای کورن فلکس ها در هر فنجان خود حاوی بیش از 266 میلی گرم سدیم می باشند .
راهکار پیشنهادی : نیمی از غلات مورد علاقه خود را با یک انتخاب بدون نمک مخلوط کنید و یا به دنبال کارخانه ای باشید که محصولات بدون نمک می سازد
3. سبزیجات کنسروی – سبزیجات کنسروی معمولاً مملوء از نگهدارنده ها یا سس ها و ادویه ها هستند که نمک را به محصول مورد نظر اضافه می سازند . یک فنجان ذرت حاوی 730 میلی گرم سدیم می باشد .
راهکار پیشنهادی : کاملاً سبزیجات کنسروی را بشویید و یا انواع دیگری با برچسب “بدون نمک” را خریداری کنید و بعد می توانید در هنگام استفاده در حد اعتدال مقداری نمک به آن اضافه کنید .
4 . گوشت های فرایند شده . گوشت های فرایند شده ، سوسیس و کالباس می توانند حاوی حداقل 604 میلی گرم سدیم باشند .
راهکار پیشنهادی : برچسب خوان باشید ! برندهای مختلف مقادیر مختلفی از سدیم را دارا می باشند .
5 . سوپ ها : در یک روز سرد ، سوپ یک غذای گرم و لذیذ می باشد ولیکن مراقب باشید چراکه سوپ ها معمولاً مملوء از سدیم می باشند . به عنوان مثال یک فنجان از سوپ ورمیشل و مرغ (کنسرو) حاوی بیش از 1106 میلی گرم سدیم می باشد .
راهکار پیشنهادی : به دنبال انواع کم سدیم سوپ مورد علاقه خود باشید و همیشه برچسب آن را چک کنید .
6. سس ها و طعم دهنده ها
واضح است که در تمامی سس ها از مقادیر زیادی نمک استفاده می شود . به عنوان مثال سویل سس در یک قاشق غذاخوری حاوی 10000میلی گرم سدیم می باشد .
راهکار پیشنهادی : حتی انواع کم نمک سویا سس حاوی نمک می باشد . پس ترجیحاً از سس های آماده استفاده نکنید . برای افزودن طعم از سرکه یا آبلیموی تازه استفاده کنید چراکه به طور طبیعی حاوی مقادیر بسیار کمی سدیم هستند .
7. آجیل . در رابطه با مصرف آجیل های شور و نمکی تجدید نظر کنید ! یک انس از بادام زمینی نمکی تفت داده شده حاوی 230 میلی گرم سدیم می باشد . همین مقدار آجیل مخلوط حاوی 1900 میلی گرم سدیم می باشد.
آجیل خام خریداری کنید چراکه تقریباً بدون سدیم هستند .
8. محصولاتی که آشکارا حاوی نمک هستند :
تنقلات به طور حتم حاوی نمک هستند . محتوای نمک یک انس از هریک از این محصولات را مقایسه کنید :
• چیپس سیب زمینی : 149 میلی گرم
• پفک پنیری : 258 میلی گرم
• چوب شور : 385 میلی گرم
راهکار پیشنهادی : حتی بسته های با برچسب ” بدون چربی ” نیز حاوی همین مقدار نمک هستند بنابراین حتماً برچسب آنها را بخوانید تا از خرید آنها صرف نظر کنید !
reference:webmd۲۴ فروردین، ۱۳۹۰ در ۰۹:۳۰ #97149roya50مشارکت کنندهخیلی ممنون استفاده کردیم
۲۷ فروردین، ۱۳۹۰ در ۰۷:۳۶ #97188zahra jamshidiمشارکت کنندهخواهش می کنم .
با آرزوی سلامتی . -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.