-
نویسندهنوشتهها
-
۲۷ اردیبهشت، ۱۳۹۵ در ۰۴:۴۵ #95357f.kashkalaniمشارکت کننده
مصرف يا عدم مصرف گوشت کاملاً يک انتخاب شخصي است. در حاليکه برخي افراد نميتوانند دوري از مواد گوشتي را در ذهن خود تصور کنند، برخي افراد ممکن است، درک کنند رژيم غذايي گياهي سالمتر و قابل تحملتر است. آژانس سرطان سازماني جهاني سلامت (WHO) گزارش هشدار دهندهايي در اکتبر 2015 منتشر کرد.
گزارش بر اساس تحقيقات 20 ساله در مورد پتانسيل عامل سرطان در 2 گروه طرفداران گوشت قرمز و گوشت فرآوري شده انجام شده بود. گوشت قرمز شامل همه انواع گوشت از جمله گوشت گاو، بره، گوساله، گوسفند، خوک و اسب ميشود. گوشت فرآوري شده شامل گوشتي است که فرآيندهاي نمکزني، نگهداري، دودزني و تخمير بر روي آن انجام شده و ديگر به صورت طبيعي نيست. از جمله گوشتهاي فرآوري شده ميتوان به سوسيس، هات داگ، گوشت کنسرو شده، گوشت دودي، همبرگر و غيره اشاره کرد.
زياده روي در مصرف گوشت چه عوارضي دارد و کاهش مصرف چه فوايدي دارد؟
بر اساس تحقيقات، مصرف منظم گوشتهاي فرآوري شده با سرطان روده ارتباط مستقيم دارد. مصرف روزانه 50 گرم گوشت فرآوري شده خطر ابتلا به سرطان را در شخص بالا ميبرد. پيشتر از اين محققان اثبات کرده بودند که مصرف گوشتهاي فرآوري شده به تنهايي سرطان زا نيستند. خطر سرطان زماني بالاتر ميرود که شخص از همه نوع گوشت قرمز و فرآوري شده استفاده کند.در حاليکه فوايد تغذيهايي گوشت قرمز قابل توجه هستند، خطرهاي سلامتي براي شخصي که مرتباً گوشت قرمز مصرف ميکند از فوايد آن مهمتر است. وقتي پاي سلامتي و تغذيه در ميان است بايد بهترين تصميم را بگيريد. با ما همراه شويد تا بدانيد وقتي تصميم به قطع مصرف گوشت در رژيم غذايي را داريد، بايد بدانيد بدن شما چطور تخت تأثير اين موضوع قرار ميگيرد.
1- ارتقاي سلامتي قلب
التهاب، مکانيزم واکنش دفاعي بدن در مقابل حمله ميکروارگانيزمها و ويروسهايي است که موجب بيماري ميشوند. به هرحال، غذاهايي مثل گوشت التهابآور هستند و ممکن است موجب تداوم التهاب شوند. تداوم التهاب دليل بسياري از بيماريها مثل بيماري قلبي است.Neu5Gc يک مولکول است که در بدن توليد نشده و در گوشت قرمز يافت ميشود. بر اساس نتايج يک تحقيق در سال 2015، وقتي شما گوشت قرمز مصرف ميکنيد، بدن شما با فعال سازي التهاب به عنوان پاسخ سيستم ايمني به اين مولکول خارجي پاسخ ميدهد. با مصرف منظم گوشت قرمز بدن مرتباً با تداوم التهاب به اين موضوع پاسخ ميدهد.
همچنين بر اساس نتايج يک تحقيق در سال 2013، گوشت قرمز ترکيبي به نام ال-کارنتين (L-carnitine) دارد، زمانيکه اين ترکيب با باکتري روده واکنش نشان دهد موجب بسته شدن رگهاي خوني ميشود. رگهاي خوني مسدود شده يکي از عوامل بيماريهاي قلبي عروقي وابسته به مرگ است. از طرف ديگر، رژيم غذايي گياهي عمدتاً ضد التهاب هستند و موجب سلامتي قلب ميشوند.
2- دوري از خطر ابتلا به سرطان
تورم يکي از دلايل بيماريهايي که موجب مرگ ميشوند از جمله سرطان است. تحقيقات اخير رابطه بين افزايش خطر ابتلا به سرطان و مصرف گوشت قرمز را اثبات کردهاند. بر اساس نتايج يک تحقيق در سال 2004 مصرف گوشت زياد با شيوع سرطان روده (سرطان روده بزرگ، راست روده و شکم) ارتباط دارد.وقتي گوشت با درجه حرارت بالا پخته يا دودي ميشود، باعث آزاد سازي مواد شيميايي ميشود که DNA انسان را تغيير داده و آنها را مستعد ابتلا به سرطان ميکند. رژيم غذايي گياهي چنين مشکلات و پيامدهايي را در بر ندارد. گياه خواران نسبت به گوشت خواران کمتر مستعد و در خطر ابتلا به سرطان هستند.
تغيير رژيم غذايي از گوشت به گياه، توليد و ترشح اسيدهاي صفرا و استرولهاي خنثي را کاهش داده و متعاقباً موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان روده ميشود. اسيدهاي صفرا و استرولهاي خنثي جزو عوامل خطرناک ابتلا به سرطان روده هستند.
3- فرصت زندگي طولانيتر
بر اساس نتايج يک تحقيق در سال 2003 در مورد الگوي زندگي افراد گياهخوار و گوشتخوار، محققان دريافتند افراد گياهخوار زندگي طولانيتري نسبت به افراد گوشت خوار دارند. براساس يک مطالعه در سال 2012، افرادي که بيشتر گوشت قرمز مصرف کرده بودند زودتر به سرطان و مرگ دچار شده بودند.4- کاهش وزن
تغيير رژيم غذايي از گوشت به رژيم کم کالري گياهي موجب شروع فرايند کاهش وزن در تمامي افراد ميشود. بر اساس نتايج تحقيقي در سال 2007 مشخص شد، رژيم غذايي کاملاً گياهي با کاهش وزن افراد داراي اضافه وزن در طول دوره يک الي دو ساله رژيم گياهي مرتبط است. رژيم گياهي غني از فيبر است و فيبر با شاخص توده بدني پايين و وزن ارتباط مستقيم دارد. غذاهاي گياهي در مواد مغذي غنيتر و در کالري پايينتر از غذاهاي گوشتي هستند.5- جلوگيري از ديابت
مقاومت به انسولين شرايطي است که بدن شروع به مقابله با انسولين ميکند. انسولين هورموني است که سطح بالاي قند خون را کنترل ميکند. افزايش وزن به خصوص در ناحيه شکم با توسعه ديابت مرتبط است. رژيم کم کالري گياهي موجب کنترل وزن و تنظيم حساسيت انسولين در بيماران ديابتي ميشود.گوشت قرمز به خصوص نوع فرآوري شده شامل مقدار زيادي سديم، نيترات و نيتريت است. همه اين مواد از طريق جلوگيري از فعاليت سلولهاي بتا مسئول توليد انسولين، حساسيت انسولين را بالا مي برند. غذاهاي گياهي خطر ديابت را کاهش ميدهند.
6- کنترل فشار خون
براساس نتيجه يک تحقيق در سال 2015، گوشت قرمز با فشار خون بالا ارتباط مستقيم دارد. وقتي باکتريهاي روده گوشت قرمز را تجزيه ميکنند ترکيبي به نام trimethylamine-N-oxide آزاد شده که موجب بالا رفتن فشار خون ميشود. علاوه بر اين، گوشت قرمز حاوي مقدار زيادي چربيهاي اشباع شده و سديم است که موجب مسدود شدن رگهاي خوني و باعث بالا رفتن فشار خون ميشود. يک تحقيق در سال 2014 ارتباط رژيم غذايي گياهي و فشار خون پايين را به اثبات رساند.7- خلاص شدن از دردهاي روماتيسم مفاصل
تحقيقات نشان دادهاند، رژيم هاي غذايي مخصوص ميتواند باعث بهبود و تغيير ميکروارگانيسمهايي شود که در کاهش درد روماتيسم مفاصل نقش اساسي دارند. بيماراني که روماتيسم متوسط تا شديد دارند با تغيير رژيم غذايي خود به رژيم گياهي کم کالري کاهش معنادار علائم روماتيسم و درد را گزارش کردند.8– بهبود جوشهاي بدن
گوشت منبع غني از ويتامين B12 است. افزايش اين ويتامين ميتواند موجب بروز جوش و آکنه شود. بر اساس نتايج تحقيقات، منفذهاي پوست در افرادي که دچار آکنه شده نسبت به ديگران متفاوت است و همچنين تزريق اين ويتامين موجب بروز جوش در بدن ميشود. بنابراين چون مواد گوشتي غني از ويتامين B12 هستند، مصرف زياد مواد گوشتي ممکن است موجب بروز جوش بر روي پوست شود. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.