-
نویسندهنوشتهها
-
۱۸ اردیبهشت، ۱۳۹۱ در ۱۰:۰۰ #72993
zahra jamshidi
مشارکت کنندهاگر شما هم از آن خانمهايي هستيد كه سبزي موردنيازشان را از سبزيفروشيها پاككرده يا حتي خردشده تهيه ميكنند، بهتر است بدانيد تهيه سبزي به اين روش، يكي از راههاي افزايش بار آلودگي سبزيهاست…
در حال حاضر شيوهاي كه در كشور براي عرضه سبزي به كار ميرود، مورد تاييد متخصصان بهداشت موادغذايي و وزارت بهداشت نيست. زيرا در اين روش احتمال افزايش بار ميكروبي و آلودگيها، انگل، گل و لاي و… بالا ميرود. در کشورهاي پيشرفته که بهداشت حرف اول را ميزند، اينطور نيست كه شخصي به مغازه سبزيفروشي برود و سبزي پاك يا حتي خردشده بخرد. در واقع تمام اين مراحل شامل پاک کردن، شستشو و فرآوري سبزيها در کارخانه و استاندارد انجام ميشود، بنابراين لازم است حتما سبزي را از محيطي بهداشتي تهيه و مصرف كنيد و هنگام خريد از سبزيفروشيها، به اين نكتهها كه شايد تاكنون به آنها دقت نكردهايد، توجه كنيد:
1. اگر سبزي را از سبزيفروشي محله تهيه ميكنيد بحث بهداشت فردي، محيط و ابزار کار مطرح است. سلامت فروشنده يكي از مهمترين مسايل بهداشتي است زيرا امكان دارد ابتلا به برخي بيماريها احتمال انتقال ويروس، باکتري يا انگل و قارچ را به سبزيها افزايش دهد. متاسفانه در شرايط حاضر، سبزي بهوسيله هر فردي پاك و تميز ميشود بدون اينكه بدانيم آيا صلاحيت و سلامت لازم را براي انجام اين كار دارد يا خير.
2. گاهي آلودگي موادغذايي قبل از توليد آنها ايجاد ميشود اما در يشتر مواقع، آلودگي موادغذايي در اثر ناآگاهي يا بيتوجهي در زمان آمادهسازي آنها رخ ميدهد بنابراين محيطي كه سبزي در آن عرضه ميشود بايد كاملا بهداشتي و کف و ديوار سبزيفروشي نيز بايد کاشي و سنگ شده و قابلشستشو باشد.
3. ابزار كار فروشنده مانند چاقو و تخته هر روز پس از پايان كار تميز و حتما آخر شب بايد شسته شود. تميزبودن ابزار كار چنان اهميت دارد كه لازم است براي ميکروبزدايي آن از يک ماده ضدعفونيكننده استفاده كرد. حتي نوع مايع ضدعفونيكننده كه آيا محصولي مجاز است يا نه نيز اهميت دارد.
4. توجه داشته باشيد فروشنده پس از شستشو و ضدعفوني اين وسايل مواد ديگر را روي آنها نگذارد مثلا روي تختهاي که سبزي را خرد ميكند، ميوه يا سبزيهايي مانند پياز و سيبزميني گذاشته نشود.
5. مطمئن باشيد سبزي به خوبي شسته و سپس خرد ميشود. بايد سبزيها قبل از مصرف در 4مرحله پاكسازي، شستشو، ضدعفوني و آبکشي شوند.
6. هنگام خريد از سبزيفروشيها، دقت کنيد فرد مسوول خردكردن سبزي، بعد از اتمام کار، دستهاي خود را خيلي خوب و کامل با آب و صابون بشويد و زير ناخنها و لاي انگشتان را با برس مخصوص تميز کند.
7. اگرچه سبزيها را ميتوان در هواي خنک و بيرون از يخچال براي مدتي کوتاه نگهداري کرد اما توجه داشته باشيد كه در هواي گرم (به خصوص در تابستان)، سبزيها در يخچال نگهداري و عرضه شوند.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.