-
نویسندهنوشتهها
-
۲۳ شهریور، ۱۳۸۹ در ۰۵:۳۴ #66377mosaviمشارکت کننده
برخي از مواد غذايي تاثير بدي روي دندان ها مي گذارند و برخي ديگر نه تنها مضر نيستند، بلكه به بهبود و حفظ سلامت دندان ها، كمك شاياني مي كنند كه در اينجا به 7 مورد از آن ها مي پردازيم:
1- چاي سبز
چاي سبز حاوي پليفنل ” يک آنتياكسيدان گياهي ” است که از آسيب دندان ها و ايجاد حفره دهاني و بيماري هاي لثه اي پيشگيري مي كند.
چاي سبز براي رفع بوي بد دهان نيز موثر است و از رشد باكتري هايي كه باعث ايجاد اين بوي بد مي شوند جلوگيري مي كند.
چاي سبز، همچنين داراي مقداري فلورايد است كه مانع خراب شدن ميناي دندان مي شود.
2- شير و ماست
شير و ماست بدون مواد شيرين كننده، براي دندان مفيد است. آن ها داراي اسيديته ي پاييني هستند، بدين معنا كه از تخريب تدريجي دندان كه پوسيدگي نام دارد، پيشگيري مي كنند.شير، منبع غني از كلسيم است كه حافظ سلامتي دندان است و همان طور كه مي دانيم، جزء اصلي و مهم دندان و استخوان است.
3- پنير
پنير با كربوهيدرات پايين ،كلسيم و فسفات بالا، فوايد بسياري براي دندان دارد. اين ماده غذايي، PH دهان را متعادل مي كند و به حفظ و بازسازي ميناي دندان كمك مي كند و با توليد بزاق، باكتري اي كه باعث ايجاد حفره دنداني و بيماري لثه مي شود را از بين مي برد.
4- ميوهجات
ميوههاي مختلف مانند سيب، توت فرنگي ، مركبات و به خصوص كيوي، حاوي مقادير فراواني ويتامين C هستند. اين ويتامين به منزله سيماني است كه ديواره سلول ها را محكم نگه مي دارد و براي سلامتي بافت لثه از اهميت خاصي برخوردار است و اگر بدن تان به حد كافي اين ويتامين را دريافت نكند، طبق نظر محققان، شبكه كلاژن در لثه هاي تان از هم فرو مي پاشد و لثه ها مستعد پذيرش باكتري مي شوند كه موجب ابتلا به بيماري پريودنتال مي گردد.
5- سبزيجات
كدو حلوايي ، هويج، سيب زميني و بروكلي مملو از ويتامين A هستند و براي تشكيل ميناي دندان وجود اين ويتامين بسيار ضروري است علاوه بر اين، سبزيجات ترد، لثهها را تميز كرده، باعث تحريك آن ها نيز مي شوند.
6- پياز
اين سبزي، داراي تركيب ضد باكتري قوي، بنام سولفور( گوگرد) است. طبق نظر محققان، بيشترين خاصيت پياز، زماني است كه به صورت خام و پوست كنده استفاده شود، البته ممكن است خوشمزه نباشد ولي ضامن سلامتي دندان هاي شما خواهد بود.
7- آب
با نوشيدن آب، كمك مي كنيم تا لثه ها مرطوب بمانند و مواد غذايي كه لاي دندان ها گير كرده و تجزيه شده و در نهايت باعث بوي بد دهان گشته اند، شسته شده و از بين بروند.
منبع: تبيان -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.