-
نویسندهنوشتهها
-
۶ شهریور، ۱۳۸۹ در ۰۵:۱۶ #66599n.fazelمشارکت کننده
بر اساس دستورالعمل انجمن زنان و زايمان کالج پزشکي آمريکا، مادران بارداري که عوارض بارداري يا مشکلات جسمي ندارند، بايد اکثر روزهاي هفته به مدت 30 دقيقه در فعاليتهاي ورزشي با شدت متوسط مشارکت داشته باشند…
بنابراين قبل از انجام هر نوع ورزشي، فرد باردار بايد توسط پزشک متخصص از جهت رد هر نوع عارضه يا بيماري بررسي شود. به عنوان توصيههاي کلي براي انجام ورزش به ويژه در 3 ماهه آخر بارداري توجه به نکات زير الزامي است:1 بهترين زمان براي انجام ورزش براي زنان باردار صبحها است تا فرد آمادگي جسمي و رواني كافي براي انجام کارهاي روزانه داشته باشد.
2 ورزشهايي مانند پيادهروي به شرط آنکه در شرايط بدون استرس و در دماي معتدل انجام شود تا زمان زايمان قابل انجام است. جهت پيشگيري از عدم تعادل و لغزش نيز استفاده از کفشهاي مناسب با پاشنه کوتاه توصيه ميشود.
3 شنا کردن براي مادران باردار حتي تا ماههاي آخر بارداري توصيه ميشود. به اين دليل که فرد در آب احساس بيوزني ميکند و قادر است به مدت بيشتري حرکات ورزشي را داخل آب انجام دهد. بنابراين احساس مطلوبتري دارد. البته توجه به دماي آب و پيشگيري از احساس گرما يا سرماي بيش از حد بايد به مادر باردار توصيه شود. همچنين تاکيد ميشود که ترجيحا يک همراه با زن باردار باشد تا بتواند در موارد اضطراري مانند انقباض عضلاني و… به وي کمک کند. البته ورزش شنا در ماه آخر بارداري به دليل احتمال انتقال عفونت توصيه نميشود.
4 استفاده از دوچرخه ثابت نيز از فعاليتهايي است که به دليل عدم وزنگذاري مادر تا ماههاي آخر بارداري قابل انجام است.
5 تمرينهاي تقويتي و کششي عضلات در زنان باردار به هيچوجه نبايد با شدت زياد انجام شود. به دليل آنکه نه تنها براي فرد مفيد نيست، بلکه ميتواند موجب آسيب هم بشود بعد از انجام هريک از تمرينها بايد مدت زمان کافي به مادر باردار استراحت داد. همچنين به مادر باردار يادآور ميشويم که همزمان با پيشرفت بارداري، شدت ورزش را کاهش دهد، قبل و حين انجام ورزش نيز به ميزان کافي مايعات بنوشد.
6 در صورت بروز علايمي چون درد، انقباضات رحمي، خونريزي واژن، سرگيجه، تنگي نفس، تپش قلب، تهوع و استفراغ، کاهش بينايي و بيحسي در اندامها سريعا ورزش را قطع کند.
7 يکي از موارد مهمي که مادران باردار حين ورزش کردن بايد به آن توجه کنند، جلوگيري از هايپرترمي (افزايش دماي مرکزي بدن مادر) است که باعث ايجاد صدمههاي جبرانناپذيري در بدن جنين به ويژه در ماههاي اول بارداري ميشود.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.