-
نویسندهنوشتهها
-
۱۲ اردیبهشت، ۱۳۹۵ در ۰۰:۱۱ #95119s.shahemiمشارکت کننده
خطر ابتلای یک زن به سرطان سینه به خیلی چیزها بستگی دارد؛ از ژنتیک گرفته تا شیوه زندگی و سابقه خانوادگی. از هر هشت نفر زن، شانس ابتلای یک نفر به این سرطان وجود دارد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آوای سلامت، گرچه بسیاری از عوامل خطر ابتلا به این سرطان مانند ژنتیک و سابقه خانوادگی غیر قابل کنترل هستند، اما برخی از شیوه های زندگی مانند ورزش منظم، حفظ وزن سالم بدن، اجتناب از سیگار و اتخاذ یک رژیم غذایی سالم به پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه کمک فراوانی می کند.
در اینجا 6 ماده غذایی موثر در کاهش شانس ابتلا به این سرطان معرفی شده است:
روغن ماهی: مطالعات حاکی از آنند زنانی که بیشترین میزان اسیدهای چرب امگا 3 را با خوردن ماهی به دست می آورند، و یا مکمل های روغن ماهی را مصرف می کنند، 14 درصد کمتر از سایر زنان در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند. میزان امگا 3 مورد نیاز بدن برای کاهش این خطر، معادل مصرف دو وعده ماهی های روغنی در هفته است. روغن و تخم کتان، روغن و تخم شاه دانه، روغن هسته انگور، تخمه های کدو تنبل، روغن کنجد، روغن گردو، پسته، تخمه آفتابگردان (خام)، روغن زیتون و زیتون، روغن گل گاوزبان، روغن گل مغربی، روغن شاه بلوط، روغن انگور فرنگی، روغن جوانهی گندم، مرغ و غیره از منابع دیگر امگا 3 هستند.
سویا: سویا حاوی ایزوفلاون است، یک نوع استروژن گیاهی که خطر ابتلا به سرطان سینه و یا عود آن را در نجات یافتگان از سرطان کاهش می دهد. کسانی که بیشترین میزان ایزوفلاون موجود در سویا یعنی 42.3 میلی گرم در روز را دریافت می کند، در مقایسه با کسانی که تنها 15 میلی گرم از این ماده را دریافت می کنند، 30 درصد کمتر دچار ابتلا به سرطان سینه می شوند.
فولات و فولیک اسید: یک رژیم غذایی غنی از فولات و اسید فولیک که اشکالی از ویتامین ب هستند، برای کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مفید است. مصرف اسید فولیک در جلوگیری از این سرطان چه قبل از یائسگی و چه بعد از آن مفید است. بروکلی، آرتیشو، مارچوبه، کلم بروکسل، گل کلم، شلغم، چغندر، اسفناج، غلات کامل، تخم مرغ، مغزهایی مانند گردو، بادام فندق، آووکادو، مرکبات حاوی مقادیر بالای فولات هستند.
چای سبز: مصرف منظم چای سبز جلوی پیشرفت سرطان سینه در مبتلایان به این بیماری را می گیرد و رشد تومور را محدود می کند. مواد شیمیایی موجود در چای سبز به نام پلی فنول ها منجر به مهار پروتئینی می شوند که باعث رشد سلول های تومور می شود.
پروبیوتیک ها و لبنیات کم چرب: مصرف لبنیات پرچرب به دلیل وجود هورمون استروژن در آنها خطر ابتلا به سرطان هایی مانند سرطان سینه و پروستات را افزایش می دهد. هورمون استروژن معمولا در چربی لبنیات باقی می ماند و مصرف بیش از حد لبنیات پرچرب بیشتر منجر به افزایش خطر مرگ ناشی از سرطان سینه می شود. در عوض محصولا پروبیوتیک و کم چرب اثر معکوس دارد. حتی لبنیات مصرفی مبتلایان به سرطان سینه، باید حتما از نوع پروبیوتیکی بوده تا از این طریق بتوان تعداد سلول های سیستم ایمنی و ضد التهابی را جهت پیشگیری از عود مجدد بیماری افزایش داد.
آفتابگردان و کدو: این دانه ها حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات استروژن گیاهی هستند. مقادیر بالای این دانه ها به همراه سویا خطر ابتلا به سرطان سینه را بخصوص بعد از یائسگی کاهش می دهد.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.