۶ دلیل برای مصرف لبنیات بیشتر

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #74020
    Zohre Azimi
    مشارکت کننده

    کلسیم و پروتئین
    بسیاری از محصولات لبنی منبع غنی از دو ماده غذایی ضروری می باشند : کلسیم و پروتئین .
    متاسفانه بستنی از نظر این دو ماده غذایی چندان غنی نیست . ولی شیر کم چرب ، ماست ، پنیر های روستایی و پنیر های کم چرب مقدار قابل توجهی از پروتئین و کلسیم را در هر واحد غذایی تامین می کنند . برای مثال یک کاسه کوچک از ماست کم چرب حاوی یک سوم از کلسیم و 17 % از پروتئین مورد نیاز روزانه شما می باشد .

    پروتئین (گرم) کلسیم (میلی گرم ) ماده غذایی
    7 200 پنیر چدار ، 30 گرم
    8 207 پنیر موزارلا ، 30 گرم
    4/8 301 شیر بدون چربی ، 1 فنجان
    9 270 شیر کم چرب (1%) غنی شده با ویتامین A و D ، 1 فنجان
    26 180 شیر کم چرب (2%) و پنیر محلی ، 1 فنجان
    13 448 ماست کم چرب ، 1 فنجان
    8 350 ماست بدون چربی ، 1 فنجان

    ویتامین D
    بعضی از شرکت های لبنی شیر و ماست خود را با ویتامین D غنی می کنند . با وجود اینکه ویتامین D بسیار ضروری است، بسیاری از ما مقدار کافی از این ویتامین را از طریق برنامه غذایی خود دریافت نمی کنیم .
    اگر پوست ما درمعرض نور خورشید قرار بگیرد، بدن قادر به ساختن ویتامین D می باشد ، البته این موضوع در مورد کسانی که در منزل بستری هستند و یا در مناطقی زندگی می کنند که زیاد در معرض نور آفتاب نیست ، صدق نمی کند و اینگونه افراد برای تامین ویتامین D خود دچار مشکل می شوند .
    نوشیدن شیرهای کم چرب غنی شده با ویتامین D ساده ترین راه برای بالا بردن سطح ویتامین D بدن است .ویتامین D مدتهای طولانی است که به دلیل نقش مهمی که در جذب کلسیم توسط استخوان ها دارد به عنوان عامل ضروری برای سلامت استخوان ها شناخته شده است . تحقیقات اخیر نشان می دهد که ویتامین D می تواند در جهت کاهش خطر برخی سرطان ها و پایین آوردن فشار خون نیز بسیار کمک کننده باشد .

    دانسیته (تراکم) استخوانی
    با وجود مصرف مکمل کلسیم ، دریافت کلسیم غذایی می تواند برای سلامت استخوان ها بسیار مفید باشد . در یک مطالعه در فنلاند به بررسی تغییرات در ضخامت و دانسیته استخوانی دختران 10-12 سالی که غذای آنها با پنیر ، کلسیم و کلسیم + ویتامین D غنی شده بود ، پرداخته شد و در نهایت درگروهی که در برنامه غذایی آنها پنیر گنجانده شده بود ، افزایش توده استخوانی بیشتری دیده شد .

    فشار خون
    محققان اسپانیایی ، بر طبق مطالعات 2 ساله خود بر 5000 فرد بزرگسال ، به این نکته دست یافتند که احتمال پیشرفت فشار خون بالا در کسانی که بیشترین مصرف لبنیات کم چرب را دارند (بدون چربی – یا کم چرب )، نسبت به کسانی که بسیار کم از لبنیات کم چرب استفاده کردند 54% کمتر است .
    در گذشته احتمال می رفت که کلسیم بر فشار خون تاثیرگذار باشد . ولی محققین اسپانیایی دریافتند که فقط کلسیم موجود در لبنیات کم چرب با کاهش خطر فشار خون در ارتباط مستقیم است . احتمالا این موضوع با پروتئین موجود در لبنیات کم چرب (کازئین و آب پنیر )، در ارتباط است . محققین بر این باورند که احتمالا این پروتئین ها تاثیراتی شبیه به داروهای کاهنده فشار خون دارند .

    سندرم متابولیک
    پس از مطالعه بر روی8270 مرد و زن ، محققین ایرانی اینگونه نتیجه گیری کردند که مصرف زیاد لبنیات (شیر و ماست و پنیر) احتمال افزایش چاقی شکمی و سندرم متابولیک را کاهش می دهد. بروز این علائم نشان دهنده ریسک بالای ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی است .

    وزن
    در آخرین مقاله بازبینی ، در دانشگاه آلاباما در بیرمینگام ، محققین اعلام داشتند که مصرف کلسیم به طور کلی رابطه ای با کاهش وزن بهتر ندارد و فقط مصرف کلسیم موجود در محصولات لبنی ممکن است در تنظیم وزن بدن نقش اساسی داشته باشد .
    به استناد همه یا فقط یکی از دلایل ذکر شده در بالا ، مصرف لبنیات کم چرب به صورت روزانه توصیه می شود . لبنیات کم چرب شامل ، شیر کم چرب 1% و یا بدون چربی، ماست کم چرب، پنیر کم چرب و یا پنیر های ترکیبی .

    کارشناس تغذیه – زهره عظیمی

    #98641
    s.samadi
    مشارکت کننده

    یک دلیل هم اینه که یکسری مطالعاتی این موضوع را مطرح می کنند که مصرف شیر باعث ایجاد روند بهتری در کاهش وزن میشه و به لاغری کمک می کنه

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.