[align=justify]محققان پنج ماده غذایی را در کاهش کلسترول موثر دانستهاند که عبارتند از:
– ماهی قزل آلا: ماهی قزل آلا، تن و ماهی روغن که دارای امگا 3 هستند به کاهش تری گلیسرید کمک میکنند و در این میان ماهی قزل آلا در پایین آوردن تری گلیسرید موثرتر است و درصورت نبود ماهی می توان از مکملهای روغن ماهی استفاده کرد.
– روغن زیتون: کره گیاهی، روغن حیوانی، خرما و روغن نارگیل موجب بالارفتن میزان تری گلیسرید میشود اما روغن زیتون و روغن گردو باعث کاهش تری گلیسرید میشوند.
– انگور: خوردن آب نبات و بقیه غذاهای شیرین میزان تری گلیسرید را افزایش میدهد اما خوردن انگور با شیرینی طبیعی به دلیل وجود ماده آنتوسیانین به کاهش تری گلیسرید کمک میکند. همچنین زغال اخته نیز حاوی این ترکیب است.
– لوبیا: غذاهایی با فیبر بالا از جمله لوبیا و حبوباتی مانند نخود فرنگی و عدس با کند کردن گوارش موجب جذب مواد مغذی غذا و کاهش تری گلیسرید میشوند.
-اسفناج: اسفناج حاوی آلفا لیپوئیک است که تا 60 درصد تری گلیسرید را کاهش میدهد و سایر سبزیجات مانند کلم بروکلی، نخود فرنگی و برخی از میوهها از جمله گوجه فرنگی، پرتقال، گریپ فورت، لیمو و لیموترش نیز حاوی آلفالیپوئیک هستند. [/align]