۵ خاصيت فوق‌العاده ماست

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #81574
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    ماست از هند باستان شناخته شده است. در هند باستان مخلوط ماست و عسل را غذاي روحاني مي‌ناميدند. ماست از تخمير شير به دست مي‌آيد، پس از حرارت دادن شير تا دماي 80 درجه سانتيگراد و تغيير و تخريب پروتئين كازئين در شير و اضافه شدن استرپتوكوكوس و بيفيدوباكتري‌ها در شير لخته ايجاد شده و پس از سرد كردن تا دماي 45 درجه سانتيگراد بين 7-4 ساعت ماست به دست مي‌آيد. ماست داراي سه نوع كم‌چرب، با چربي متوسط و پرچرب مي‌باشد كه يك ليوان 240 سي‌سي ماست حاوي 12 گرم پروتئين، 15گرم كربوهيدرات و 300-280 ميلي‌گرم كلسيم مي‌باشد. ويتامين B12 , B2 ، پتاسيم و منيزيم در شير فراوان است.

    1- پيشگيري از پوكي استخوان (استئوپروز)
    مصرف كلسيم و ويتامين D از پوكي استخوان جلوگيري مي‌كند. كلسيم در تمامي سنين در حجم و استحكام استخوان نقش اساسي دارد و ويتامين D جذب كلسيم را بالا مي‌برد. براي دارا بودن استخوان‌هاي محكم روزانه 800 تا 1000 ميلي‌گرم كلسيم لازم است كه سه ليوان ماست آن را تأمين مي‌كند. امروزه بسياري از انواع ماست‌ها با ويتامين D غني شده است، روزانهIU 400 ويتامين D براي جذب كلسيم لازم مي‌باشد.

    2- كاهش خطر فشار خون بالا

    در تحقيقات اخيري كه در دانشگاه مادريد اسپانيا بر روي 5000 نفر انجام شد 50 درصد خطر فشار خون بالا در افرادي كه روزانه 3-2 سهم ماست كم‌چرب مصرف مي‌كردند كاهش پيدا كرد؛ دانشگاه هاروارد اعلام كرده است كه كلسيم موجود در لبنيات در باز شدن عروق و كاهش فشار خون نقش دارد.

    3- بهبود سيستم گوارش

    ماست به بهبود مشكلات گوارشي زير كمك مي‌كند:
    عدم تحمل لاكتوز؛ در حالي كه 8 درصد جمعيت جهان نسبت به شير حساس هستند، پژوهشگران اعلام كرده‌اند كه شير داراي لاكتوز و پروتئين كازئين است كه افراد به آن آلرژي دارند و در ماست اين دو عامل به مقدار حداقل وجود دارد، در صورتي كه يك ليوان ماست، همان مقدار پروتئين و كلسيم را به افراد مي‌رساند.
    يبوست؛ ماست به دليل دارا بودن پروبيوتيك‌ها فعاليت روده را افزايش داده و از يبوست جلوگيري مي‌كند.
    سرطان روده؛ هنگامي كه فعاليت روده افزايش يابد و مدفوع در روده تجمع پيدا نكند تا مواد سمي و راديكال‌هاي آزاد ايجاد شود، خطر ابتلا به سرطان روده كاهش مي‌يابد.
    عفونت پيلوري معده؛ ماست اسيد معده را معتدل كرده و سوزش معده را كه باكتري هلیکو‌باكتر‌پيلوري ايجاد مي‌كند كاهش مي‌دهد. در تحقيقات اخير در تايوان ماست به دليل دارا بودن لاكتوباسيلوس در درمان عفونت هلیکوباكتر مفيد مي‌باشد و خطر ابتلا به سرطان معده را كاهش مي‌دهد.

    4- كاهش عفونت دستگاه تناسلي در زنان

    كانديدا (Candida) سبب عفونت دستگاه تناسلي مي‌گردد و بيماري بسيار شايع در زنان است.
    PH مناسب دستگاه تناسلي حدود 5/4- 4 مي‌باشد. در افراد داراي كانديدا PH حدود 6 مي‌باشد. در تحقيقات اخير افرادي كه روزانه يك ليوان ماست به مدت يك ماه مصرف كردند، PH دستگاه تناسلي از 6 به 4 رسيده و عفونت كانديدا در آنها به صورت محسوس كاهش پيدا كرده است.

    5- ايجاد احساس سيري و كاهش وزن بدن

    يك ليوان ماست با چربي متوسط حاوي 130كيلوكالري انرژي مي‌باشد. در تحقيقات اخير بر روي دو گروه 15 نفري از افراد، ميان وعده‌هاي حاوي مقدار يكسان 130 كيلوكالري (يك ليوان ماست و انواع آبميوه) به افراد داده شده است. در افرادي كه ماست را ميان‌وعده خود انتخاب كردند در وعده غذايي اصلي خود به ميزان كمتري ماده غذايي مصرف كردند؛ محققين به اين نتيجه رسيده‌اند كه ماست احساس سيري را در افراد افزايش مي‌دهد.
    همچنين كلسيم موجود در شير و ماست سبب افزايش متابوليسم شده و سوخت و ساز بدن را افزايش مي‌دهد و در درازمدت سبب كاهش وزن بدن مي‌گردد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.