-
نویسندهنوشتهها
-
۱۰ آبان، ۱۳۹۴ در ۰۶:۳۶ #92444naderinejadمشارکت کننده
5 توصيه متخصصان تغذيه براي ترميم زخم در بارداری
کمبود C ويتامين باعث خشکي و شکنندگي پوست و دير بهبود يافتن زخمها ميشود. اگر پوستتان زخم شدهاند ازمنابع ويتامين C از جمله مرکبات، فلفل دلمهاي بيشتر در رژيم روزانهتان استفاده کنيد و اگر نميتوانيد اين رژيم را داشته باشيد يا بهدليل بيماري دريافت غذايي کمي داريد از قرص يا آمپول ويتامين C بهره ببريد.
سارا ميگويد براي نخستينبار است که باردار ميشود. ميگويد بارداري به خودي خود تجربهاي شگرف براي زنان است اما در کنار لذتهايي که دارد، گاه با ناراحتيهايي هم همراه ميشود و سوالاتي را در ذهن خانمها بهوجود ميآورد که پاسخ دادن به آنها مهم است. او مهمان اين هفته «ميزگرد زيبايي» است که به قول خودش قبل از بارداري، خوشزخمياش زبانزد اين و آن بوده اما در طول بارداري نهتنها زخمهايش بسيار کند بهبود مييابد بلکه جاي آن هم تيره ميشود. او ميگويد مدتي است وقتي پوستش را فشار ميدهد کمي طول ميکشد تا فرورفتگي ايجادشده به حالت قبل برگردد و دليل آن را نميدانند. در این مطلب در رابطه با مشکلات پوستي اين خانم با دکتر حسين ايماني -عضو هياتعلمي دانشگاه آزاد اسلامي گفتوگو کرديم.عوامل تغذيهاي زير در ترميم زخم نقش دارند:
1. اسيدامينه ال آرژنين: اسيد آمينهها واحدهاي تشکيلدهنده پروتئينها هستند. اسيدآمينه آرژنين در سنتز بافتهاي پروتئيني نقش دارد و کمبود آن در بدن ميتواند باعث کندي ترميم زخم شود. مغزهايي مانند بادام و بادامزميني منبع غني الآرژتين هستند اما اگر فردي نتواند اين مواد را مصرف کند ميتواند از قرصهاي 1000-500 ميليگرمي موجود در بازار در اين زمينه استفاده کند که به بهبود سريعتر زخم ميکند.
2. ويتامينهاي گروه B از جمله 1B، 2B يا اسيد پانتوتنيک و 6B: ويتامين گروه B باعث سنتر کلاژن شده و در افزايش پيوندهاي ارضي کلاژن و بهبود سريع زخم نقش دارند. منابع غذايي 1B شامل سبوس غلات، نان سبوسدار و منابع ويتامين 2B شامل منابع حيواني مثل لبنيات و گوشت است.
3. روي يا زينک: يکي از مهمترين املاحي که در بهبود زخم نقش دارند، روي يا زينک است. روي نقش مهمي در عملکرد سيستم ايمني و عملکرد لنفوسيتها و سنتز سلولي دارد. گوشتها و مغزهايي مانند گردو، بادام، پسته و فندق منبع خوب روي و زنيک هستند. کمبود روي باعث تخريب سلولهاي اپيدرمي و بروز ضايعات پوستي و تاخير در عملکرد سيستم ايمني ميشود.
4. ويتامين C: کمبود اين ويتامين باعث خشکي و شکنندگي پوست و دير بهبود يافتن زخمها ميشود. اگر پوستتان زخم شدهاند ازمنابع ويتامين C از جمله مرکبات، فلفل دلمهاي بيشتر در رژيم روزانهتان استفاده کنيد و اگر نميتوانيد اين رژيم را داشته باشيد يا بهدليل بيماري دريافت غذايي کمي داريد از قرص يا آمپول ويتامين C بهره ببريد. ويتامين C آنتياکسيدان مفيدي است که در سنتز کلاژن پوستي، تقويت سيستم ايمني و بهبود زخم نقش دارد.
5. ويتامين A: اين ويتامين از فزايندهاي التهابي و بيماريهاي پوستي پيشگيري کرده و باعث افزايش سنتز کلاژن و رشد فيبروبلاستها ميشود و روند بهبود زخم را تسريع ميکند. بعد از اعمال جراحي نيز براي بهبود زخم معمولا مکمل ويتامين A تجويز ميشود.
البته علاوه بر عوامل فوق، عوامل ديگري از جمله ويتامين E، کروم و مس هم در بهبود زخم نقش دارند.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.