محققان دانشگاه اوهایو می گویند مصرف 4 عدد گوجه فرنگی در روز خطر سرطان کلیه را به ویژه در زنان کاهش میدهد.
بر اساس مطالعات زنانی که از گوجه فرنگی یا سایر منابع حاوی لیکوپن (رنگدانه قرمز) استفاده می کنند، کمتر از سایرین در معرض ابتلا به سرطان کلیه هستند. در این بررسی میزان لیکوپن موجود در رژیم غذایی زنانی که از بیشترین مقدار این آنتیاکسیدان مصرف کرده بودند برابر با خوردن 4 گوجه فرنگی در روز بود.
برای انجام این تحقیق 92 هزار زن یائسه مورد بررسی قرار گرفتند. رژیم غذایی و میزان دریافت لیکوپن در این گروه از زنان به دقت مورد مطالعه قرار گرفت. در پایان تحقیق نتایج به دست آمده نشان داد مصرف لیکوپن با کاهش خطر ابتلا به سرطان کلیه مرتبط است. در واقع این مطالعات نشان داد زنانی که در رژیم غذایی خود میزان بالایی لیکوپن دارند در مقایسه با سایر زنان، 45 درصد کمتر در معرض ابتلا به این سرطان هستند.
لیکوپن علاوه بر گوجه فرنگی و فرآورده های آن از جمله رب و سس گوجه فرنگی در میوه ها و سبزیجات قرمز رنگ مانند هندوانه به فراوانی یافت می شود.