يک مطالعه معتبر ديگر هم نشان ميدهد که مصرف نوشيدنيهاي قندي نه تنها از طريق افزايش کالري، بلکه همچنين از طريق تغييرات ژني (يعني فعال کردن و تقويت اثر ژنهاي مسبب اضافهوزن)، باعث افزايش احتمال چاقي ميشود. همچنين در مطالعه سومي که همراه اين مطالعات منتشر شده، مصرف روزانه حتي يک نوبت نوشيدني قندي (در مقايسه با نوشيدني غير قندي) اضافي، پس از 18 ماه باعث يک کيلوگرم وزن بيشتر شده است. بر اساس مطالعات همهگيرشناختي، هم شيوع چاقي و هم ميزان مصرف نوشيدنيهاي قندي در ايالات متحده از دهه 1970 تاکنون 2 برابر شده است.