-
نویسندهنوشتهها
-
۲۷ مرداد، ۱۳۹۲ در ۰۹:۲۱ #78320zahra jamshidiمشارکت کننده
شايد اين سؤال، سؤال شما هم باشد: افراد لاغري که اشتهاي کافي براي خوردن غذا دارند، از چه طريقي ميتوانند بدون اضافه کردن حجم غذا يا ميانوعده خود، کالري غذايشان را افزايش دهند و وزنشان را بالا ببرند؟ متاسفانه برخي از افراد براي افزايش وزن غذاهاي پرکالري، چرب ولي بدون ارزش تغذيهاي مصرف ميکنند ولي بعد از مدتي که به وزن دلخواه رسيدند، دچار مشکلات فراواني ميشوند…
ب راههايي براي افزايش کالري وعدهها و ميانوعدههاي غذايي :
1. پودر مغزها + نان و پنير يا کره و مربا
از صبحانه شروع ميکنيم که ميتوانيد در آن مقداري مغز بادام، بادام زميني، گردو، فندق و پسته خام را با هم آسياب کنيد و هر روز صبح حدود 2 قاشق غذاخوري از اين پودر پرانرژي و سرشار از خاصيت را روي لقمه نان و پنير يا کره و مربايتان بريزيد.
2. موز + کره بادام زميني
کره بادام زميني طعم شيريني دارد و صبحانه مورد علاقه بيشتر بچهها و افراد لاغر محسوب ميشود. شما ميتوانيد انرژي اين صبحانه خوشمزه را با افزودن موز و کنجد به آن تا 2 برابر افزايش دهيد.
3. خرما و پسته + شير
بهتر است افراد لاغر به جاي چاي، در وعده صبحانه خود شير بنوشند. شير کمچرب که با خرماي پوستکنده و پودر مغز پسته خام مخلوط شده باشد، پرانرژيترين و مقويترين نوشيدني براي صبحانه يک فرد لاغر است.
4. موز و عسل + شير
اگر تمايلي به خوردن شير و خرما نداريد يا ترجيح ميدهيد شير جزو اجزاي تشکيلدهنده ميانوعده صبحتان هم باشد، ميتوانيد يک ليوان شير 5/2 درصد چربي را با يک موز و يک قاشق غذاخوري عسل مخلوط کنيد و بخوريد تا کالري دريافتي ميانوعدهتان بيشتر شود.
5. عسل + ميوهها
اگر لاغر هستيد و ميخواهيد يک يا دو ميوه در ميانوعده صبح مصرف کنيد، بهتر است آنها را پوست بکنيد و با يک قاشق غذاخوري عسل، طعمدارشان کنيد. البته به شرطي که شيرموز را با عسل نخورده باشيد.
6. کنجد + برنج
يکي از راههاي بالا بردن کالري برنج اين است که به ازاي هر 3 قاشق غذاخوري برنج پخته، يک قاشق چايخوري کنجد خام به آن اضافه کنيد. کنجد علاوه بر خوشطعم کردن برنج و بالا بردن کالري آن، باعث تامين بخشي از نياز روزانه بدن به اسيدهاي چرب غيراشباع و ضروري هم ميشود.
7. ذرت و نخودفرنگي + سالاد
ذرت و نخودفرنگي از سبزيهاي نشاستهاي هستند و کالريشان از ساير سبزيها بالاتر است. به همين دليل به افراد لاغر توصيه ميشود اين سبزيهاي خوشرنگ و خوشطعم را همراه روغن زيتون در سالاد بريزند تا کالري دريافتيشان از طريق مصرف سالادها هم افزايش يابد.
8. تخممرغ آبپز + سالاد
يکي ديگر از راههاي افزايش کالري سالاد سبزي، افزودن يک عدد تخممرغ پخته رنده شده و متوسط به يک بشقاب سالاد است. ميتوانيد اين سالاد را با سسي که مخلوطي از مايونز کمچرب، روغن زيتون، ماست کمچرب و آويشن است، ميل کنيد. اين سس هم ميتواند به بالاتر رفتن کالري سالاد کمک کند.
9. پوره سيبزميني + مرغ و ماهي
اگر تمايلي به خوردن سالاد با غذاهايي مانند مرغ يا ماهي نداريد، ميتوانيد يک پوره سيبزميني متفاوت را به عنوان کنار بشقابي تهيه کنيد. پوره سيبزميني همراه مرغ و ماهي بايد با ترکيبي از يک سيبزميني متوسط پخته و رنده شده، يک هويج متوسط نيمپز و رندهشده، 1 قاشق غذاخوري ذرت پخته، کمي آويشن و يک قاشق غذاخوري مايونز کمچرب تهيه شده باشد. اين پوره خوشمزه علاوه بر افزايش اشتها، کالري دريافتي را هم تا حد قابل قبولي بالا ميبرد.
10. گردو + ماست و دوغ
خيلي از افراد عادت دارند همراه غذا ماست يا دوغ بخورند. براي افزايش کالري ماست و دوغ ميتوان کمي گردوي خرد شده به آنها اضافه کرد.
11. کره + سيبزميني تنوري
اگر 3-2 ساعت پس از صرف ناهار احساس گرسنگي کرديد، خوردن يک عدد سيبزميني پخته يا تنوري که با کره، آويشن يا پونه و نمک بهصورت پوره درآمده است، به شما پيشنهاد ميکنيم.
12. کيک خانگي + چاي
خوردن يک برش متوسط کيک خانگي يا کيک اسفنجي ساده همراه چاي يا شير عصرانه، کالري اين ميانوعده را بالا ميبرد. بهتر است افراد لاغر، انواعي از کيک اسفنجي را انتخاب کنند که مغز گردو، کشمش يا کنجد هم داشته باشد.
13. مغزها + بستني
خوردن بستني بهعنوان عصرانه به بيشتر افراد لاغر توصيه ميشود. اين افراد ميتوانند بستني ساده را با انواع مغزها از جمله گردو، بادام، کنجد، فندق يا حتي پسته، طعمدار کنند و کالرياش را بالا ببرند.
14. پنير پيتزا + غذاهاي حاضري
پنير پيتزا يکي از پرکالريترين انواع پنيرهاست که بد نيست در رژيم غذايي افراد لاغر گنجانده شود. خوردن انواع کتلت، کوکو، ساندويچ، سيبزميني پخته، مرغ سوخاري، پيتزا و حتي پاستا و ماکاروني با پنير پيتزا هم اشتهاي اين افراد لاغر را زياد ميکند و هم کالري دريافتيشان را افزايش ميدهد.
15. پنير صبحانه + تخممرغ
اگر دوست داريد يک تخممرغ پخته يا نيمرو را بهعنوان شام ميل کنيد، بهتر است با حداقل 2 کف دست نان و حدود 1 قوطي کبريت پنير صبحانه باشد. افزودن کمي پونه به تخممرغ و پنير، طعم فوقالعادهاي به آن ميدهد. با افزودن پنير به تخممرغ، هم کالري آن را بالا ميبريد و هم ديگر نيازي به افزودن نمک نخواهد بود. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.