۱۰ راز باقلاپلو

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #76839
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    باقلاپلو از غذاهاي قديمي ‌ايراني و مختص كشور ماست و در هيچ كجاي دنيا غذايي با اين مشخصات نمي‌توان يافت؛ غذايي كه از مخلوط برنج و باقلا تشكيل شده باشد. براي تهيه اين غذا که يكي از گزينه‌هاي مناسب براي سرو در ميهماني‌هاي ايراني محسوب مي‌شود، بايد نکته‌هايي را رعايت كرد:

    1. حتما از باقلا‌هايي استفاده كنيد كه پوست سبز رنگي دارند و البته به مدت طولاني هم فريز نشده‌اند زيرا ماندن طولاني‌مدت باقلا در فريزر باعث تغيير رنگ و طعم اين ماده غذايي مي‌شود.

    2. بهتر است نصف مقدار برنج، باقلا اضافه كنيد. يعني در 4 پيمانه برنج، 2 پيمانه باقلا بريزيد.

    3. بهترين گوشت‌ها براي صرف با باقلاپلو، گوشت‌هاي گردن و ماهيچه هستند البته اين غذا با گوشت مرغ نيز خورده مي‌شود. جالب است بدانيد كه جنوبي‌ها اين برنج مخلوط را با ماهي هم مي‌خورند.

    4. قبل از افزودن باقلا به برنج آبكش‌شده، بهتر است آن را به مدت 5 تا 6 دقيقه در آب جوش قرار دهيد و با دم كشيدن كامل برنج، باقلاها نيز مغزپخت خواهندشد. يادتان باشد كه اين مرحله نبايد خيلي طولاني شود زيرا در صورت زياد جوشيدن باقلاها در آب،‌ بعد از دم كشيدن همراه برنج، له خواهند شد. در ضمن، هنگام جوشيدن باقلا‌ها در آب، كفي روي آنها را مي‌گيرد كه بايد آن را برداريد زيرا در غير اين صورت باقلاپلو رنگ كدر و تيره‌اي پيدا مي‌كند كه چندان خوشايند نيست.

    5. گاهي باقلاها به‌خوبي پخته نمي‌شوند. اين نوع ناپز هستند و هر قدر روي حرارت بمانند، باز هم پخته نخواهند شد بنابراين بهتر است از حرارت دادن آنها خودداري و از خوردنشان صرف‌نظر كنيد.

    6. سبزي مناسب اين غذا شويد است كه توصيه مي‌شود از نوع تازه آن استفاده كنيد. در ضمن مي‌توانيد هنگام دم كشيدن برنج، يك شاخه سير تازه در ميان آن قرار دهيد تا عطر منحصر بفردي بگيرد.

    7. اگر باقلاپلوي‌تان با گوشت گردن بود، براي طعم دادن بيشتر به اين غذا مي‌توانيد روي برنج در حال دم كشيدن، دارچين بيفزاييد و روي گوشت نيز كمي‌ دارچين بريزيد. به اين ترتيب غذا طعم متفاوت‌تري پيدا خواهد كرد.

    8. ته ديگ اين غذا مي‌تواند مخلوط برنج با باقلا يا نان، به‌خصوص نان تافتون، باشد. به اين ترتيب ديگر با هيچ بهانه‌اي از خير ته ديگ تهيه شده نخواهيدگذشت.

    9. بهترين همراه غذايي كه به شما پيشنهاد مي‌كنم، سالاد شيرازي و ترشي است البته بسته به ذائقه‌تان مي‌توانيد هر همراه غذاي ديگري نيز انتخاب کنيد.

    10. از نظر طعم، نوشيدني مناسب مي‌تواند يك ليوان شربت عرق نعناع يا گلاب باشد. البته شربت بهارنارنج نيز با اين غذا طعم مناسبي ايجاد خواهد كرد.

    اگر فشارخون داريد

    بهتر است به برنج كمي ‌سير تازه بيفزاييد و افزودن نمك را بسيار محدود كنيد. مي‌توانيد در کنار مرغ از سيب‌زميني استفاده كنيد زيرا اين ماده غذايي سرشار از پتاسيم است و به كنترل فشارخون‌تان كمك خواهد كرد. البته در صورت خوردن سيب‌زميني با اين غذا، مقدار برنج مصرفي‌ را به حداقل برسانيد زيرا در غير اين صورت دچار اضافه وزن خواهيد شد.

    اگر چربي خون داريد

    بهتر است با اين غذا گوشت سفيد مانند گوشت بوقلمون يا مرغ ميل كنيد آن هم قسمت سينه زيرا چربي كمتري دارد، غذا را با روغن كمتري تهيه و آن را با يك بشقاب سبزي خوردن ميل كنيد. اين فيبر دريافتي به تنظيم چربي خونتان كمك خواهد كرد.

    اگر لاغر هستيد

    بهتر است وقتي غذا را در بشقاب كشيديد، به آن كره بيفزاييد و آن را با يك بشقاب سالاد سبزي‌هاي رنگارنگ و تازه ميل كنيد. اين سبزي‌ها بهتر است شامل گوجه‌فرنگي، كاهو، كلم‌قرمز و جوانه گندم باشد. پيشنهاد مي‌كنيم باقلاپلو با مرغ را با يك ليوان آبميوه تازه خانگي ميل كنيد تا مقدار كالري‌اي كه در واحد حجم در يك وعده غذايي دريافت مي‌کنيد، افزايش يابد.

    #100343
    zghasemi
    مشارکت کننده

    خوبه به حساسیت به باقلا هم اشاره ای کنم
    فاویسم(favism) یک بیماری فصلی، ‌ارثی و تغذیه‌ای است که به‌شکل کم خونی و بیشتر در اثر خوردن باقلای سبز خام و گاهی فریز شده و یا در اثر مصرف برخی از داروها و مواد شیمیایی اکسید‌کننده در افراد حساس اتفاق می‌افتد.

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.