یک پژوهشگر گیاهان دارویی در خراسانجنوبی گفت: دانه قدومه پس از خیساندن ایجاد لعاب میکند که از آن برای نرم کردن سینه، رفع درد گلو و صاف کردن صدا استفاده میشود.
«محسن پویان» در گفت وگو با ایسنا، گفت: قدومه گیاهی یک ساله از خانواده شب بو دارای برگهای کوچک و بدون تقسیم گلهای زرد رنگ و میوه آن خورجینک است.
وی با اشاره به اینکه چند گونه دیگر از این جنس نیز به نام قدومه از جمله گونه مورال و استریگوزوم، در بازار عرضه میشود، افزود: این گیاه در مناطق کوهستانی و دشتی ایران و تورانی، مناطق خزری و زاگرس دیده میشود.
این پژوهشگرگیاهان دارویی در خراسانجنوبی، با اشاره به ترکیبات شیمیایی ای گیاه تصریح کرد: در دانه گیاه مواد لعابی وجود دارد و مواد موسیلاژ، پکتین، دکسترین، میروزین و گلی کوزیدهای قلبی نیز در آن گزارش شده است.
پویان با اشاره به خواص دارویی و درمانی این گیاه اظهار کرد: دانه گیاه در طب گیاهی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی تاکید کرد: قدومه خلطآور، مدر، مقوی و سنگ شکن است و احتقان مجاری تنفسی را کاهش و برای تنگی نفس و اسکوربوت از آن استفاده میشود.
این پژوهشگرگیاهان دارویی در خراسانجنوبی، با اشاره به نحوه و میزان مصرف این گیاه، خاطرنشان کرد: از قدومه سه بار در روز و هر بار 2-4 گرم میتوان استفاده کرد.