نتایج مطالعاتی که اخیراً در یکی از دانشگاههای سوئد انجام گرفته نشان میدهد مصرف کمتر از ۵ وعده میوه و سبزیجات در روز، باعث افزایش احتمال خطر شکستگی لگن در افراد میشود.
برای بررسی رابطه بین مصرف همیشگی میوه و سبزی با شکستگی لگن، ۴۰, ۶۴۴ مرد و ۳۴, ۹۴۷ زن بین سنین ۴۵ تا ۸۳ سال که فاقد هر گونه بیماری قلبی عروقی و سرطان بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند.
نتیجه مطالعه مشخص کرد زنان و مردانی که هیچ سبزی و میوهای در رژیم غذاییشان نگنجاندهاند در مقایسه با افرادی که پنج نوبت در روز میوه و سبزی میخوردند، ۸۸ درصد بیشتر در معرض شکستگی لگن قرار داشتند.
به گفته دکتر «لیزا بایبرگ»، از دانشگاه آپسالا سوئد، دستورهای غذایی نیز بیانگر مصرف روزانه پنج نوبت میوه و سبزیجات در وعدههای غذایی است. هر چقدر میزان مصرف میوه و سبزیجات بیشتر باشد، میزان شکستگی لگن بتدریج کاهش مییابد.