گوجه فرنگی حاوی آنتی اكسیدانی است که از بروز دردهای شکمی پس از جراحی در این ناحیه پیشگیری میكند.
متخصصان تغذیه میگویند این آنتی اکسیدان موسوم به لیكوپن كه موجب قرمزی رنگ گوجه فرنگی است، از ترشح دستهای از پروتئینها كه در تشكیل بافتهای غیرطبیعی و چسبندهای در داخل شكم نقش دارند، جلوگیری میكند.
مطالعات نشان میدهد رژیم غذایی كه درآن گوجه فرنگی یا محصولات تهیه شده از آن به مقدار زیادی گنجانده شده باشد، روش کارآمد برای كنترل تشكیل این بافتهای مضر شكمی است.
به گفته پزشکان این بافتها باعث بروز دردهای شكمی و حتی انسداد روده و مثانه و در زنان نیز سبب نازایی میشوند.
زمانی كه این بافتها در داخل شكم تشكیل میشوند بیشتر سبب اتصال غیرطبیعی دو عضو و یا بخشهایی از آنها به یكدیگر میشوند.
این آنتی اکسیدان حتی در سس گوجه فرنگی و كچاپها هم به میزان فراوانی وجود داشته و اثرات خوبی هم در پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی عروقی و برخی از انواع سرطانها دارد.