یبوست در كودكان

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #76061
    zghasemi
    مشارکت کننده

    اصطلاح یبوست زمانی به كار می‌رود كه مدفوع به حدی سفت باشد كه نتواند براحتی از روده خارج شود. برخی از والدین فكر می‌كنند كه شكم كودكشان باید هر روز كار كند،

    یبوست در كودكان چگونه درمان می‌شود؟

    اصطلاح یبوست زمانی به كار می‌رود كه مدفوع به حدی سفت باشد كه نتواند براحتی از روده خارج شود. برخی از والدین فكر می‌كنند كه شكم كودكشان باید هر روز كار كند، در صورتی كه این تفكر چندان صحیح نیست. بچه‌هایی هستند كه دفع آنها با سختی و با قطر زیاد همراه است.

    كودكان معمولا در سه زمان دچار یبوست می‌شوند؛ زمانی كه از شیر گرفته می‌شوند و خوردن غذا را آغاز می‌كنند، هنگامی كه از پوشك گرفته می‌شوند (كه مناسب‌ترین سن 18 تا 36 ماهگی است)‌ و همچنین هنگام مدرسه رفتن، به علت كثیفی دستشویی مدارس، معمولا كودكان از رفتن به دستشویی امتناع می‌‌كنند.

    احساس درد هنگام دفع باعث می‌شود كودك خودش را نگه دارد و این دایره معیوب ادامه یابد. برای كنترل آن باید والدین سه عمل را انجام دهند:

    ابتدا آن كه عادات غذایی بچه‌ها اصلاح شود. بیشتر غذاها و مایعات به بهبود یبوست كمك می‌كند، این غذاها شامل میوه‌های تازه است كه با پوست خورده ‌شود، مانند: سیب، انگور، هلو، انجیر، آلو و… . همچنین میوه‌های تازه كه دارای آب زیادی است از قبیل: هندوانه و طالبی كه باید به زنجیره غذایی بچه‌ها افزوده شود.

    البته گیاه سنا نیز برای درمان یبوست موثر است. سنا گیاهی است كه بیشتر به شكل بوته‌ای است و از برگ آن برای درمان یبوست استفاده می‌‌شود. این نكته نیز قابل یادآوری است كه ممكن است علت یبوست ارگانیك باشد.

    در چنین حالتی مدفوع كودك دارای قطر كم و خود كودك نیز رشد كمی دارد كه با معاینه فیزیكی قابل تشخیص است.

    برخی كودكان نیز از دفع می‌ترسند و آگاهانه جلوی آن را می‌گیرند كه والدین باید توالت رفتن را به آنها آموزش دهند. این نكته را از یاد نبرید كه اگر یبوست برای مدت طولانی باقی بماند و با رژیم غذایی برطرف نشود، مراجعه به پزشك ضروری است.

    #99535
    ezamani
    مشارکت کننده

    [align=justify]مهمترین دلایل یبوست در کودکان عبارتند از:
    1. معمولا علت يبوست در کودکان غذاست اما در برخي موارد مي‌تواند علامت يک بيماري جدي باشد. علت يبوست در نوزاداني که شير مادر مي‌خورند، اغلب مادرزادي است مانند سيستيک فيبروزيس، ديابت بي‌مزه، کم‌کاري تيروييد و نقص‌هاي مادرزادي در روده و مقعد.

    2. بيشتر شيرخواران هنگام شروع غذاي جامد يبوست را تجربه مي‌کنند. بعضي غذاها اگر زود يا به مقدار زياد استفاده شوند، يبوست ايجاد مي‌کنند.موز، برنج، نان سفيد، سيب‌زميني، ماست، پنير و پاستا غذاهايي هستند که باعث کندي حرکت روده شده وباعث یبوست میشوند.

    در بچه‌هايي که شيرخشک مي‌خورند، مايعات کم، فيبر کم، تغيير نوع شيرخشک (غلظت بيشتر، بدون لاکتوز، حاوي کازيين) مي‌تواند باعث ابتلا به يبوست شود.

    3.یکی دیگر از دلایل یبوست کودکان کم شدن آب بدنشان است. وقتي بدن کودک کم‌آب مي‌شود، از آنچه کودک مي‌خورد آب جذب مي‌کند و درنتيجه مدفوع سفت و خشک و دفع آن سخت مي‌شود.

    4. مصرف داروهايي مانند ايبوپروفن، آنتي‌بيوتيک، استامينوفن يا ابتلا به بيماري‌هايي مانند سرماخوردگي مي‌تواند باعث ابتلا به يبوست شود.

    5. مکمل‌هاي آهن (البته آهن موجود در شيرخشک يبوست ايجاد نمي‌کند).

    6. آلرژي غذايي نیز از دیگر علل ابتلا کودکان به یبوست است.

    7. اختلالات متابوليکي[/align]

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.