اسفناج منبع غنی ویتامینهایC،B، A و آهن و پتاسیم است.
طبیعت آن خنك و برای پایین آوردن تب مفید است.بیمارانی كه به بیماری ورم روده كوچك مبتلا هستند،میتوانند برای درمان از برگهای سبز اسفناج استفاده كنند.
اسفناج ملین و ضد یبوست است و كسانی هم كه از چاقی رنج میبرند،میتوانند برای لاغر شدن و كم كردن وزن از آن استفاده كنند.طب سنتی برای رفع سرفههای خشك،برگ اسفناج پخته شده را به همراه جو پوست كنده و روغن بادام توصیه میكند؛همچنین آش اسفناج با گشنیز برای سر دردهای ناشی از سوءهاضمه و اختلال دستگاه گوارشی مفید است.
خوردن اسفناج از ابتلا به سرطان پیشگیری میكند و به ویژه در پیشگیری از سرطانهای روده بزرگ، معده،پروستات،حنجره و رحم موثر است.این گیاه خوش طعم كه با آن میتوان انواع غذاها را پخت،بهترین دارو برای كسانی است كه به كمخونی مبتلا هستند.اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تمیز میكند و ترشحات لوزالمعده را افزایش میدهد.این گیاه در تقویت اعصاب، رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا معجزه میكند.
زیانها
اسفناج به علت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای كلیه و مثانه مناسب نیست. در ضمن كسانی كه سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم مانند زنجبیل و هل میل كنند.