نیتروز آمین به عنوان یکی از محرک های ایجاد سرطان مثانه شناخته شده و غلظت این ماده به خصوص در گوشت خوک بالا است مطالعات متعددی به بررسی ارتباط بین دریافت گوشت و سرطان مثانه پرداخته اند اما مطالعات کمی به بررسی نوع گوشت مصرفی پرداخته اند هدف از این مطالعه بررسی ارتباط یک نوع گوشت خاص یعنی گوشت خوک و سرطان مثانه است این مطالعه کوهورت بوده و22 سال به طول انجامیده و 808 فرد مبتلا به سرطان بررسی شدند و اطلاعات مربوط به آنها از طریق پرسشنامه بسامد خوراک جمع آوری شده است دیده شد مردانی که بیش از 5 وعده گوشت خوک مصرف می کردند حتکال ابتلا به سرطان مثانه بالاتری در مقایسه با افرادی که هیچ وقت از این نوع گوشت مصرف نمی کردند دارند وبه این نتیجه دست یافتند که مصرف بالای گوشت خوک با احتمال بالای ابتلا به سرطان مثانه در ارتباط است
منبع:ajcn