این یکی از تنقلات قدیمی و مقوی فراموش شده که متأسفانه امروزه خوراکی های فاقد ارزش تغذیه ای جایگزین آن شده اند.
گندم بو داده می تواند یک میان وعده مناسب برای مدرسه ای ها و سایرین باشد و علاوه بر ارزش غذایی بالا مانع از ریزه خواری و افزایش وزن آنها می شود.
مواد لازم:
گندم: ۵۰ گرم
شیر: یک لیوان
روغن مایع: یک قاشق سوپ خوری
نمک: نصف قاشق سوپ خوری
طرز تهیه :
ابتدا گندم را در کاسه ای حاوی آب بریزید و بگذارید به مدت حدود ۲ ساعت خیس بخورد. سپس در سبدی با سوراخ های ریز آبکشی کنید و بگذارید آب اضافی آن خارج شود. حالا گندم های خیسانده شده را به کاسه دیگری حاوی شیر منتقل کنید به صورتی که شیر سطح روی گندم ها را نیز بپوشاند. مرحله خیساندن در شیر باید ۲۴ ساعت یا یک شبانه روز کامل طول بکشد.
پس از این مدت، گندم ها را در سبدی آبکشی کرده و کمی صبر کنید تا شیر اضافی از آن خارج شود. حالا مانند روش قبلی، روغن را در تابه ای داغ کرده و گندم ها را در آن بریزید و مرتب هم بزنید. در طول این مدت، محلول آب نمک را نیز به همان میزان روش قبلی درست کرده و به گندم ها اضافه کنید. بعد از اینکه آب آن تبخیر شد، ظرف را عوض کرده و دوباره در ظرف دیگر آن قدر حرارت دهید تا گندم ها حالت پف کرده پیدا کنند. البته مدت زمان لازم برای این منظور همان ۱۵ تا ۲۰ دقیقه است.
________________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس تغذیه.