گل محمدی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #74804
    Zohre Azimi
    مشارکت کننده

    [size=medium]نام های دیگر: گل سرخ، گل سرخ صد پر، گل گلاب، ورد احمر
    نام علمی: Rosa damascena
    نام انگلیسی: Damask rose / Monthly rose/ Persian rose

    خصوصیات:
    درختچه کوچک با شاخه های زیاد و تیغهای ریز، برگهای آن روی سبز براق و پشت خزی دارند. گلهای صورتی کمرنگ و بسیار معطر . در بهار شکوفه می زنند. اکثرا در ایران بخصوص در کاشان، قمصر، راوند، میمند، آذربایجان و قزوین

    مزاج:
    – گیاه: مرکب القوی، در بعضی انواع آن سرد و خشک ذکر شده ولی در کل این گیاه دارای مزاجی معتدل می باشد. در اول دوم خشك است و بويژه اگر خشك شده باشد و در آخر دوم سرد است (1).
    – روغن: مرکب القوی می باشد و در کل معتدل است .
    – گلاب: مرکب القوی، مزاج آن سرد می باشد .

    خواص (براساس طرق استفاده):
    – گلبرگها و غنچه تازه: مفرح، مقوی، مسهل(اگر زیاد بخورند(1))، مسکن صفرا(1)، رقیق کننده بلغم
    -ضماد: نافع برای ورم مقعد (1)، رفع جوش، التیام زخمها( آبله)، خشک کردن زخمها ، رفع خونریزی و رطوبات رحم، رفع زگیل، ناراحتی های پوستی، رویانییدن گوشت تازه بر زخمهای عمیق، تحلیل ورمهای گرم، شکستگی اعضاء
    -مالیدن: رفع سردرد گرم، چشم درد، گوش درد، تقویت دندان و لثه، ترمیم زخمهای دهان، رفع بد بویی عرق، قطع عرق ( جزء داروهای گیرنده در درمان چشم درد و التهاب چشم )
    -غرغره: مقوی دل و دماغ
    -بخور: درمان نزله گرم، عفونت بینی، بواسیر (پولیپ) بینی
    -عصاره گل خشک شده : قابض (1)، رفع خونریزی سینه، قطع اخلاط خونی، رفع رطوبات معده ، درمان یبوست، رفع خفقان گرم، رفع ضعف قلب، بند آوردن اسهال های گرم (جزء داروهای سرد مزاج برای علاج سوءمزاج قلب و خفقان گرم قلب)
    – ضماد: خشک کردن رطوبتها (1)
    – خوردن گل بن: قطع اخلاط خونی از سینه، قابض، بند آوردن اسهال
    – خوردن زرود: بند آوردن خونریزی ازهرعضوی، قطع اسهال های سخت

    خواص روغن: قابض، محلل، بازکننده مجاری، مسهل (1)
    موضعی: رفع سردرد، تقویت دماغ، رفع بی خوابی، تسکین درد گوش، درد سر، درد دندان، رویانییدن گوشت بر زخمهای عمیق، خشک کردن رطوبات و چرکها، سوختگی آتش، رفع عرق
    خوردن: مسهل مواد لزج، بند آوردن اسهالهای صفراوی، مسکن التهاب معده، زخم روده، دل درد، دل پیچه
    تنقیه: درمان زخم روده ها(1)، دل درد و دل پیچه

    طرز تهیه روغن:
    1- گلبرگهای تازه + روغن کنجد یا روغن زیتون=> در آفتاب => به محض سفید شدن گلبرگها=> فشرده => تفاله را خارج=> + گلبرگ تازه => خروج تفاله => تا هفت بار
    2- برگ گل تازه + روغن کنجد یا زیتون=> جوشیدن روی آتش ملایم ( = دهن ورد مطبوخ، روغن گل پخته)

    گلاب(ماء الورد):
    مقوی قلب، مقوی دهانه معده
    -خوردن: رفع عوارض حادث از زکام، قطع خونریزی از سینه، خشونت صدا، ضد سرفه، خفقان گرم، درد معده و روده، دل پیچه سرد و گرم، درد کبد و طحال، علاج نزله سرد
    -بوییدن: سردرد های گرم، دردچشم، + قرنفل=> سردردهای سرد، تقویت دماغ، حواس، ایجاد نشاط، تقویت دل، رفع خماری، بی هوشی، خفقان

    جلاب (2):
    نبات یا شکر سفید (یک من) + گلاب (3 من) =جوشیدن با آتش ملایم=به نصف رسید، کف آن را گرفته، صاف کنند + زعفران ساییده (1درهم)= سرد بنوشند (می توان همراه با دیگر عرقیات، تخم بالنگو، فرنجمشک، ریحان، بزرقطونا یا عنبر و مشک مصرف کرد)
    مقوی قلب، رفع خفقان، توحش، مالیخولیا

    گل قند (غنچه گل ساییده شده+ گلاب+ قند سفید ساییده شده+ گلیسیرین): قابض
    عسل وردی (غنچه گل ساییده شده + عسل سفید+ الکل ): تنطور
    غرغره گل سرخ (عسل وردی +آب): قابض ضعیف
    سرکه گل سرخ: گل سرخ خشک نیم کوب + اسیداستیک + سرکه => 8 روز بخیسانند=> با فشار از پارچه بگذرانند => صاف
    شربت گل سرخ (غنچه گل + آب جوش + شکر سفید): مسهل، درمان قرحه روده ها(1)

    عوارض:
    -مضر برای نیروی جنسی
    -در افراد ضعیف ایجاد عطسه، زکام، ورم، آماس
    -تشنگی
    -سفید کردن مو

    منابع:
    1- قانون ابوعلي سينا، تحفه حکيم مومن، کتب گیاه درمانی، گیاهان دارویی و فرهنگ نامهای گیاهان دارویی
    2- مخزن الادويه
    [/size]

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.